29.2.2008

Kahvia ja oppaita

Täällä rosvoilu vain jatkui edellisen postaukseni jälkeen - kahden päivän aikana lähti kävelemään kaksi avaamatonta juustopakettia... Eilen en edes viitsinyt ostaa, mutta nyt testaan onko jääkaappiin viemälläni vihaisella lapulla mitään vaikutusta. Saa nähdä saanko taaskaan yhtään itse tuosta tänään ostamastani paketista.

Tänään kävimme porukalla syömässä yliopistolla ja sitten pyörimme kaupungilla. Tässä kuvaa kahvilan pöydästä Marktplatzille, vastapäätä näkyy Rathaus. Kuten kuvasta näkyy, täällä oli tänään sateinen päivä... ...joten sitten päädyimme ottamaan kupin kuumaa - tosin istuttiin terassilla! Ja oli aika viileää, varsinkin kun tuuli aina välillä. Elämäni ensimmäinen kerta Starbucksissa... ... joten pitihän siitä jotain todistusaineistoa ottaa. Kotimatkalla poikkesin vielä kirjakauppaan ja sieltä lähti nämä pari matkaopasta mukaani...
... eli M:lle terveisiä, nyt meillä on oppaat (auf Deutsch) ja molemmista löytyy myös kartat! Pitänee tutustua noihin tarkemmin ennen kuin tulet, jos vaikka löytyisi jotain hyviä vinkkejä. :) Hieman tuurilla piti noi kirjat ostaa, mutta valitsin tuollaiset, mitkä on helppo pitää mukana ja jotka ei maksaneet maltaita. Toivottavasti niistä on jotain hyötyä reissullamme!

Olen yrittänyt vilkuilla aina lehtihyllyille eksyessäni neulelehtiä, mutta vielä ei ole silmääni osunut yhtäkään... taidan etsiä vääristä paikoista? Neulekirjoja (englanninkielisiä) voisin myös katsella, mutta en ole vielä niitä aktiivisesti etsinyt, joten en tiedä mahtaako niitä löytyä täältä.

Coachellaa olen aina välillä tikutellut, mutta ei vielä valmista sillä saralla. Nyt jätin sen vähän mietintämyssyn alle, kun ohjeen mukaan nyt pitäisi aloittaa vyötärökavennukset, vaikka toppi yltää juuri ja juuri rintojen alapuolelle (neulotaan ylhäältä alas). Pitää vissiin vähän tuumailla sekä mittailla ja laskeskella, miten nuo kavennukset oikein menee, ja miten paljon pituutta siinä samalla tulee. Outoa sinänsä, sillä minulla on lyhyt selkä, joten voisi kuvitella, että ongelma olisi toisinpäin, eli kavennukset olisivat liian myöhään. Tai sitten mulla ei ole tiheys kohdallaan korkeussuunnassa... Muuten toppi istuu ihan ok, tosin kaulushan on aika antava tässä mallissa...

Illalla mennään istumaan vielä parille drinksuille kaupungille, ja olisi tänään yhdessä asuntolassa bileetkin, saa nähdä käynkö siellä vai tulenko kaupungilta suoraan kotiin. Huomenna olen lähdössä panimoretkelle, mutta siitä sitten juttua tuonnempana. Kivaa viikonloppua!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värikästä ja tapahtumarikasta tuo sinun elämäsi sielä Saksassa kyllä on. =) Ihan täälä kateeksi käy, tosin mieluummin pitäisin myös ostamani ruoat ihan itse. Tai ainakin suurimman osan... Toivottavasti jääkaappivaras siitä hieman rauhoittuu. =)

Itse yritin viimekesänä löytää englanninkielisiä neulekirjoja Berliinistä sekä Hampurista, mutta kummastakaan ei moisia löytynyt. Tilaamalla olisi voinut saada, mutta muutaman päivän molemmissa kaupungeissa oleskelulla ei kyllä paljon kirjoja ruvettu tilaamaan. Toivottavasti sieltä löytyy paremmin. =)

Kristiina kirjoitti...

Täällä tosiaan ohjelmaa riittää sekä sitten noita vähemmän kivoja yllätyksiä... Mutta kyllä ehdottomasti suosittelen kaikille vaihtoon lähtemistä, jos vaan yhtään kiinnostaa nähdä ja kokea kaikkea uutta! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo jääkaappivaras tarvitsee Suomesta... mämmiä...