16.2.2008

Bratwurstia Heidelbergissä

Loppuviikko kului aika pitkälti infojen parissa ja uusien ihmisten kanssa jutellessa. Ystävänpäivänä käytiin isolla porukalla syömässä meksikolaisessa sekä pyörähdettiin vielä yhdessä baarissa, mutta kotona olin kuitenkin jo yhdentoista aikaan. Perjantaina oli vuorossa campus tour eli meille esiteltiin yliopiston eri rakennuksia sekä sitä mistä eri toiminnot löytyvät. Kierroksen jälkeen oli vielä tervetulotilaisuus. Tänään lähdimme vaihtariporukalla käymään läheisessä Heidelbergissä. Junalla matkaan meni vain vajaa 20 minuuttia ja Semester ticketillä päästiin kulkemaan ilmaiseksi. Ilma oli hieno - tosin kylmä tuuli ei ollut kovin kiva ja kylmyys meni luihin ja ytimiin, vaikka muutamia lämpöasteita olikin. Mutta aurinko paistoi - ja lämmitti ihanasti! :) Maisemat oli hienot, kun kiipesimme vanhasta kaupungista ylhäälle linnan (Schloss) pihalle. (Klikkaamalla saat suuremmat kuvat.) Neckar -joki on tuossa kuvan oikeassa reunassa, ihan vasemmassa reunassa pilkistää hieman linnan kulma. Varmasti kesällä maisemat ovat vielä hienommat, kun on vihreää.
Heidelbergin vanhaa kaupunkia etualalla. Mielestäni vanha kaupunki oli kaunis kaikkine vanhoine rakennuksineen. Hauptstraßella oli paljon erilaisia liikkeitä, joissa tosin emme tällä kertaa vierailleet. Kävimme kuitenkin eräässä pubi-tyyppisessä ravintolassa siirtämässä nälkäämme, ja tässä todistusaineistoa siitä, että tuli maistettua bratwurstia:
Ja joo, todellakin tarvitsin sinappia... Ihan ok makkaraa tuo bratwurst oli, mutta ei nyt kuitenkaan mitään mieliruokaani (muutenkin syön tosi vähän makkaraa). Mutta pitäähän sitä nyt Saksassa ollessa tuotakin maistaa! Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava reissu naapurikaupunkiin. Kuitenkin kaikki ulkona oleilu, kävely, syöminen ja punkkulasillinen tekee tehtävänsä ja veto on aika lailla poissa. Tänään olisi "keittiöbileet" yhdessä opiskelija-asuntolassa, mutta en taida jaksaa lähteä. Ikää kun tulee lisää, niin nukkumatti tulee vierailulle aiemmin... ;) Mistä noilla nuoremmilla riittää energiaa vielä bilettämiseen? No, pitää yrittää sen verran tsempata, että tiistaina jaksaisin lähteä vaihtareiden Welcome Partyyn... Taidanpa vielä ennen nukkumaanmenoa katsella yleareenalla satsin uutisia, että vähän olisin taas kärryillä maailmanmenosta. Kivaa lauantai-iltaa!

Ei kommentteja: