18.2.2008

Linna



Jos kotini ei ole mikään linna, niin yliopistomme sitten on - ihan kirjaimellisesti. Tuossa kuvassa näkyy vain pieni osa linnasta (Schloss), jossa opiskelen seuraavat kuukaudet. Kyseessä on siis Saksan suurin barokkilinna sekä Euroopan toiseksi suurin Versaillesin jälkeen. Mannheimin yliopisto on hyvin arvostettu Saksassa, ja sitä onkin sanottu myös Saksan Harvardiksi. Kyllä täällä kelpaa pyöriä! :)

Tänään oli ensimmäinen luentoni, joka tosin oli enemmänkin vain yleisesittely siitä, mitä kursseja on tarjolla sekä muuta yleistä tietoa tiedekunnasta ja tutkintorakenteista. Ensi viikolla sitten päästään ihan asiaankin. Tuo luento pidettiin saksaksi, ja oli kyllä paikoittain vaikeaa ehtiä ymmärtämään mitä sanotaan... professorit puhuivat tosi nopeasti, joten oli kyllä ihan täysi työ pysyä edes jotenkin kärryillä. Es war sehr schwierig! No, täytyy mennä taas viikon päästä testaamaan, minkä verran sitten tajuan tuosta oman alani termistöstä.

Coachella on edistynyt jonkin verran, mutta ei todellakaan millään vauhdilla. Aina välillä ehdin muutaman kerroksen neulomaan. Ja huomenna olis sitten ekat bileet eli Welcome Party, jonne ostin tänään lipun - eli nyt on sitten pakko mennä! ;) Onneksi kielikurssit eivät ala vielä tällä viikolla, niin ei ole mitään suunniteltua keskiviikoksi. Saa nähdä miten jaksan noiden nuorempien tahdissa...

Ei kommentteja: