25.2.2008

Viikonlopun kertausta

Viikonloppuna olin menossa melkein koko ajan. Perjantai-iltana olin Semester opening partyssa ja lauantaina puolilta päivin olimme pirteinä menossa tutustumaan lähikaupunkiin, Speyeriin. Kaupunki oli pieni ja kaunis, paljon vanhoja taloja ja kirkkoja. Tässä muutamia kuvia reissultamme (klikkaamalla saat suuremmat kuvat): Maximillian-Straßen varrella oli kauniita vanhoja taloja...
... ja se päättyi Kaiserdomille, joka Saksan suurin ja merkittävin romaanisen tyylin rakennus. Lauantaina oli todella kaunis päivä, aivan kuin tehty tällaisille retkille. Kävelimme kirkon lähellä olevassa puistossa, kävimme syömässä ja kahvilla sekä shoppailimme. Paluumatkalla rautatieasemalle kävelimme puiston halki, jossa kukki sekä krookuksia että tällaisia kukkia (en tunnista):
Historiallisessa museossa olisi nyt kaksi mielenkiintoista näyttelyä, muinaisesta Egyptistä sekä samuraista kertovat näyttelyt. Joutuu ehkä vielä käymään uudelleen Speyerissä museokeikan... Lauantai-iltana vielä pidimme viini/juusto-naposteluillan yhdessä opiskelijakämpässä, jossa sitten menikin yli puolen yön.
Sunnuntaina teimme piknik-retken Rheinin varrella olevaan puistoon. Ilma oli jo todella keväinen ja aurinkoinen ja monet muutkin olivat päätyneet samaan ratkaisuun kuin mekin. Kyllä kelpasi näissä maisemissa nauttia naposteltavaa, pelailla korttia ja muuten vain nauttia ulkoilmasta. Illalla vielä katsoimme elokuvan porukalla ja kotiuduin vasta puoli yhdentoista maissa reissultani. Ja nyt sitten vanhaa väsyttää, kun tuli mentyä niin paljon viikonloppuna. ;)

Tänään sitten ilma onkin pilvinen ja viileämpi, joten ei ihan vielä tänne kunnon kevät saapunut. Tänään alkaa myös kielikurssini sekä ensimmäinen saksankielinen luentokurssini. Eli pitäisi jaksaa keskittyä kuuntelemaan ja puhumaan saksaa neljä tuntia tänään... saattaa väsyttää illalla kun pääsen kotiin. Pitääkin tässä katsella vielä kurssien tietoja ennen kuin lähden syömään yliopistolle ja testaamaan, miten pärjään noilla kursseilla.

Ei kommentteja: