12.2.2008

Kotini on linnani...

...tai sitten ei. Tässä pieni kurkistus karuhkoon asumukseeni: Näin "kodikkaaksi" olen huoneeni saanut laitettua. Tuo verho ei todellakaan ole itse hommaamani (vaaleankeltaisesta kun en todellakaan tykkää... yök!) vaan joku edellisistä asukkaista oli jättänyt sen ikkunaan. Noiden kuvassa näkyvien kalusteiden lisäksi huoneessa on vaatekaappi ja pieni pesuallas. Ja tuo ihan oikeassa reunassa näkyvä on kapea kirjahylly. Täällä sitä pitäisi juhannukseen asti nyt sitten viihtyä. Eilen sain tuon uuden työtuolin, koska edellisen istuinosa oli ihan likainen (vai homeessa?). Mitä lie sillä tuolilla oikein tehty, mutta tällainen se oli, kun tänne tulin: Kiva kuitenkin, että sain uuden tuolin, kun Hausmeister (talonmies tms) itse uutta tuolia ehdotti. :)

Näin alkuunsa ainakin täällä menee ruokakaupassakin tavallista enemmän aikaa. Tuotteet ovat erilaisia, ja tietysti niitä pitää vähän enemmän katsella, että mitähän tuokin mahtaa olla. Eilen vietin tovin jos toisenkin Kauflandin juustohyllyn äärellä, kun yritin etsiä sellaista juustoa, jossa olisi vähemmän kuin 40 % rasvaa... no, löysin yhden laadun, jossa oli 17 % rasvaa ja otin sitten sen. Melkein järjestään kaikissa juustoissa on 40-50 % rasvaa, muutamia löytyy noin 30 %:ia, mutta todella huonosti yhtään kevyempiä. Pitäisi varmaan joku kerta innostua katselemaan tarkemmin, jos täältä löytyisi jotain vähärasvaisempaa leivänpäällistä, kuten kinkkua. Tähän asti olen vain silmäillyt ohikulkiessani leikkeleitä, eikä ne ihan hirvittävästi sieltä hyllystä ole huudelleet.
Viininystävää tietysti ilahdutti se, että viinit ovat myynnissä ruokakaupoissa (myös torillakin näkyi olevan) ja huokeita Suomen hintoihin verrattuna. Ostin kokeeksi yhden pullon italialaista Sangiovesestä ja Negroamarosta tehtyä viiniä - 2,99 €. Eikä tuo ollut halvin pullo. Olisko ollut 1,59 € halvin mitä olen tähän mennessä nähnyt. Toki sitten on niitä kalliimpiakin, mutta 4-5 eurolla saa varmaan jo ihan kohtuu hyvää viiniä (siis minun mittapuullani - en todellakaan ole mikään viiniharrastaja, vaan juon sellaisia viinejä, mistä itse satun pitämään). Ja luulen noista rypäleistä päätellen, että tuostakin ostamastani viinistä pidän. Saa nähdä, milloin repäisen ja avaan tuon. Viikonloppuna? Jos vaikka ostais mozzarellaa ja tomaatteja ja sitten vielä kun löytäis pestoa siihen kaveriksi... Lopun pestonhan vois sitten käyttää vaikka pastan kanssa, kun viikonloppuna pitää kuitenkin jotain kokkailla täällä henkensä pitimiksi. Viikolla käyn yliopiston ravintolassa, Mensassa, syömässä, ettei tartte tuolla lian keskellä laittaa ruokaa...
Wolle Rödelin langat jäi mieleeni koko viikonlopuksi, ja tänään en enää voinut malttaa kiusausta olla käymättä siellä uudelleen. Mukaan lähti tällaisia palleroita:
Wolle Rödel Mille Filiä (100 % puuvillaa, 130 m/50 g) 5 kerää. Hahaa, minullapa onkin näille jo suunnitelma - uhkarohkeasti yritän näistä saada aikaiseksi Coachellan. Uhkarohkea yritys on siksi, että langan suosituspuikkokoko on 3-4 mm, mutta meinasin käyttää 5 mm pyöröjä (kun ne nyt sattuu olemaan mukana), enkä tiedä yhtään, millaista tiheyttä niillä mahtaa tulla. Hyvällä tuurilla jopa saattais tullakin aika lähelle oikeaa. En vaan oikein tiedä minkä koon mukaan rupean tuota yrittämään... taidanpa lähteä kokeilemaan mitä saan aikaiseksi. Tschüß!

2 kommenttia:

Stricker kirjoitti...

Tervetuloa uuteen väliaikaiseen kotimaahan ja mukavaa vaihtoaikaa! Laita postia mun sähköpostiin strickmuhle ät hotmail piste de, niin voidaan jutella tarkemmin lankakaupoista ja voin auttaa muutenkin jos on jotain kysyttävää. Ja juustot muuten myydään täällä erilaisella rasvanlaskutavalla: täällä lasketaan rasvan määrä kuivamassasta. Esim. 30 % juustossa on vain 16 % suomalaisittain rasvaa, tänään juuri taas huomasin kun vertasin kahta juustopakettia. Jotkut kevyemmät näyttää kokonaisrasvan, esim. DuDarfst-sarja (eli sellainen kevyt sarja), mutta yleensä numeron perässä on i.d.Trockenmasse tai vastaavaa, joka tarkoittaa juuri tuota outoa laskutyyliä. Eli kyllä löytyy kevyttäkin. T. Nimim. Parhaillaan laiharilla :-). Leikkeleissä ja muissa löytyy kyllä myös tosi kevyttä kamaa, nykyisin paremmin maitotuotteissakin, mutta muistan kyllä omat ensimmäiset kauppareissuni, kun kyselin mieheltä koko ajan mikä mikäkin on ja tavasin olemattomalla saksallani tekstejä :-).

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Stricker vastauksestasi! Ja tosi kiva, että noissa juustoissa ei sitten oikeasti olekaan niin paljon rasvaa kuin luulin :) Ehkä minulla menee vielä jonkun aikaa, ennen kuin selviän vähän nopeammin ruokakaupassa ;)