6.11.2008

Lohikäärmehuivi ja lapaset

Eilen lupailin lisää valmistuneita. Viikonlopun aikaan neuloin Lohikäärmehuivin Vilman ohjeella: Huivia oli kiva neuloa ja se valmistui nopeasti 8 mm pyöröllä, reunan virkkaukseen käytin kutosen koukkua. Ainoa inhotus oli vain pyörön kaapeli, joka oli koko ajan ihan kippuralla... Itselleni muistiin, että silmukoita oli 182 ja huivista tuli tällä langalla juuri sopivan pituinen. Lankana oli viime keväänä Mannheimista ostamani Lana Grossan Furetto (76 % villaa, 14 % akryyliä, 10 % alpakkaa, 50 g = n. 100 m) ja sitä meni himppasen vajaa kolme kerää. Väri on oikeasti tummempi musta-puna-violetti-vaaleanvioletti -sävyinen, salamaa taas syytän... Lanka on ihanan pehmeää, eikä kutita. :) Huivin kiinnitykseksi käy hyvin myöskin Saksasta (taisi olla Kölnistä) ostamani sudenkorento -rintakoru, joten en muuta ruvennut siihen askartelemaan. Eilen tikuttelin vielä huiviin sopivat lapaset:
Samaa lankaa nämä söivät kerän verran (vain muutaman metrin nöttönen jäi jäljelle) eli noin 50 g ja tällä kertaa 6 mm bambusukkikset. Ihan peruskamaa, ilman peukalokiilaa, mutta näyttää toimivan ihan hyvin ilmankin. Itselleni muistiin jotain tietoja: 30 s, 15 krs 1o 1n, 15 krs ennen peukaloa, 5 s peukaloaukko, 25 krs peukalon jälkeen ennen kärkikavennusta. Peukalo 12 s, 15 krs ennen kavennuksia. Lapasten väritystä en edes yrittänyt saada samanlaiseksi, sillä lankaa ei ollut kuin yksi kerä jäljellä, joten piti vain neuloa sitä väriä, mitä kerästä tuli. Lapaskuu on nyt sitten avattu minunkin osaltani! Jäi harmittamaan Sukkasadon huono tulokseni, joten piti nyt petrata. ;) Kaikki muu on nyt sitten plussaa, jos saan muitakin käpälänlämmittimiä aikaiseksi. Loppuun vielä yhteiskuva huivista ja lapasista, kyllä näillä kelpaa taistella syksyn kylmyyttä vastaan! :) Aurinkoista päivää kaikille!

7 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Hieno setti ja kivat värit! :o)

Taija K kirjoitti...

Ooh, upeat värit!

Kristiina kirjoitti...

Makepeace ja Taija: Kiitos, kiitos, tykkään kovasti itsekin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Upea setti! Eipä mulla oo blogia vielä. Kovasti haaveilen sellaisen perustamisesta, mutta kun se aika on niiiiin kortilla. En ainakaan itse tykkää sellaisista blogeista, joita päivitetään "kahden kuukauden" välein. Useammin ehdin käydä lukemassa muiden blogeja ja joskus jonkin kommentinkin jättämään. Mutta aika näyttää, jospa mullakin olisi joskus vielä blogi.

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Näppi! Ja jos joskus päätät sen blogin perustaa, kerro osoite, niin tulen vierailulle! :)

Samma kirjoitti...

Tosi kiva setti :)

Kristiina kirjoitti...

Kiitokset sinullekin Samma! :)