13.11.2008

February Lady Sweater

Viime viikolla lupailin juttua February Lady Sweateristani, jota piti hieman värjäillä... On pitänyt kiirettä gradun parissa, enkä ole jaksanut iltaisin muuta tehdä kuin vähän neuloa telkkua katsellessani, joten venyi tämän kirjoittaminen. Mutta parempi myöhään kuin milloinkaan tai jotain. Siis alkutilanne oli tämä: Ja pahoittelen näitä järkyttävän huonolaatuisia kuvia taas kerran... :( Neuloin siis takin Dropsin Paris -langasta (100 % puuvillaa), jota meni noin 11,5 kerää eli 575 g vitosen pyöröllä neulottuna. En tykännyt väristä yhtään (sellainen hailakka punainen, nettiharhaostos, luulin ihan toisen väriseksi, mutta sitkeästi vain neuloin) ja neuloessa sitten tuli muutama ylläri myös vastaan:
Jotain mustaa (ei mitään hajua mitä??) kesken langan, enkä tietenkään huomannut sitä heti neuloessani, kun hämärässä neuloin telkkua katsellessa. En myöskään jaksanut ruveta purkamaan, kun tiesin, että värjäykseen menee joka tapauksessa. Eikä alkuperäinenkään värjäys näköjään ihan täydellinen ollut:
Muutamassa kohdassa näkyi valkoisia säikeitä, mutta edelleen, kun kerran olin värjäämässä joka tapauksessa, niin enpä viitsinyt purkaa. Heitin valmiin neuleen värin ja suolan kanssa pesukoneeseen ja eikun jännäämään, mikä on tulos. No, kaikki ei mennyt ihan putkeen, vaan koneeni rupesi taas vaihteeksi kettuilemaan ihan urakalla, ja jouduin värjäyksen ja pesun aikana tyhjentämään koneen käsin kolme (3!) kertaa ennen kuin sain takin pois koneesta. Hermot meinasi mennä ja päätin, etten ainakaan tuolla koneella värjää enää ikinä yhtään mitään. :( Muuton jälkeen tuo toimi pari kuukautta ihan kivasti ja ilman ongelmia, mutta nyt se taas on ruvennut tekemään samaa kuin edellisessä kämpässä. Mutta takaisin asiaan, tällainen on sitten lopputulos:
Väri ei ole ihan tasainen (varmaan johtuu juuri tuosta koneen temppuilusta), mutta onneksi sitä ei pahasti huomaa luonnossa. Väri on lähimpänä oikeaa tuossa alimmassa nappikuvassa, joka on otettu ilman salamaa.



En oikein tiedä tykkäänkö vai en... Väri on nyt ihan ok, mutta mielestäni värjäyksen jäljiltä neuleen pinta on "kova". En tiedä, pitäisiköhän kokeilla pesua uudelleen? Mielestäni takki taisi vielä kutistua värjäyksessä, ainakin se tuntuu lyhemmältä kuin ennen värjäystä. No, ehkä tätä voi joskus käyttää. Tosin nuo leveät hihat ei oikein takin sisään mene nätisti, joten ensi kesää odotellessa...
Uutta on taas puikoilla, mutta niistä sitten joku toinen kerta, nyt pitää lähteä pois koneen äärestä rentoutumaan sohvalle. Mukavaa torstai-iltaa!

10 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tosi nätin värinen! Napit on myös tosi ihanat. :)

Samma kirjoitti...

Mäkin tykkään :)

Taija K kirjoitti...

Kiva väri. Meillä kävi samoin, että kone renklasi erityisesti värjäysten aikana mutta muulloinkin. Nyt on uusi kone, joka ihan itse tyhjää vedet ;o)

Mutta jäin vain miettimään, uskallanko enää värjätä koneessa mitään, kun jotenkin tuntui tuo värjääminen aina pahentavan ongelmaa. Ettei vain olisi alunperin aiheutunutkin siitä.

Kristiina kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, ne piristivät kovasti väsynyttä! :)

Annika: Napeista tykkään paljon itsekin. Ja väri on nyt paljon parempi kuin ennen värjäystä! :D Itseasiassa paljon parempi kuin uskalsin edes odottaa.

Taija: Mulla oli nyt ihan ensimmäinen kerta, kun kokeilin pesukonevärjäystä, joten ainakaan mun koneen tapauksessa ei siitä ole tuo vika tullut. En vaan keksi, mistä se olisi tullut... pesuaineen olen vaihtanut, nukkasihtiä puhdistellut, pessyt välillä tyhjänä 90 asteen ohjelmalla, mutta silti välillä toimii ihan nätisti ja välillä takkuaa monta kertaa peräkkäin, kun pesen pyykkiä. :( En vaan raskisi ruveta konetta vaihtamaan, kun vielä edes jotenkin toimii.

Rosalinda kirjoitti...

Kiva malli tuossa neuleessa, anteeksi minulla taisi mennä ohi, että missä mahtaa olla ohje tuohon ? Napit sopivat todella hyvin, kauniit ovat ;)

Kristiina kirjoitti...

Hei Rosalinda! Ja kiitos kommentista! :) Ohjeen linkki on tässä postauksessa February Lady Sweater on siis linkattu ohjeeseen (ja ainakin minulla linkki toimi, kun äsken testasin) ja myös sivupalkin Valmistuneet -osiosta samainen linkki löytyy. Mutta tässä myös vielä varmuuden vuoksi: http://www.flintknits.com/patterns/ladysweater.pdf

Rosalinda kirjoitti...

Heippa taas,
kiitos - löysin ohjeen, vihreän version.Suututtaa, kun ei kotimaan kielellä ; )
Minulla meneillään kans salomonin solmuilla huivi, toinen jo.Siihen jää niinku koukkuun sanan varsinaisessa merkityksessä.Moi...

Kristiina kirjoitti...

Rosalinda: Ei kannata lannistua, takin ohje on kuitenkin aika helppo, varsinkin jos on ennenkin neulonut ylhäältä-alas takin raglaneilla. :) Salomonin solmut kyllä koukuttaa aika helposti! ;)

TiinaR kirjoitti...

Kaunis!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos sinullekin TiinaR! :)