20.11.2008

Kuvitelkaa...

...tähän kuva violeteista Drops Alpacasta neulotuista peruslapasista. Sellaiset pääsi juuri äsken puikoilta, mutta ei vaan nyt iske kuvaaminen yhtään, kun on niin pimeää ja laiskottaa myöskin ja kohta pitää joutua sohvalle taas neulomaan telkun ääreen -seliseliseliseli... Lapaset neuloin ihan itselleni muiden lapasten alla pidettäväksi, siihen ovat varmaan ihan omiaan. Lankaa meni vajaa kerä, arviolta 45 g. Puikkoina oli ihanat Knit Picksin Harmonyt kokoa 2,75 mm. Olis ehkä mun käsialalle sopineet paremmin 2,5 milliset, mutta halusin nyt kokeilla tuota välikokoa.

Tänään sain myös pientä vinkkiä kummipoikani äidiltä, että Jussi-pipo ois kiva. Siis kummipojalle, ei äidille. Tai mistäs minä tiedän, jos hänkin haluaisi... ;) Heti olin mukana juonessa ja käväisin ostamassa pari kerää Isoveljeä. Tosin äiti meinasi mua toppuutella, ettei mun itse tartte tehdä, vaan kuulemma jossain kaupassa oli nähnyt. No enhän mä nyt kaupasta pipoa osta, jos osaan tehdä itsekin ehkä. :D Eli siis neulehörhö kummi osti kaupasta lankaa, eikä pipoa. Kokoakin kyselin, ja vastauksena oli, että kokeile itsellesi, kai se varmaan silloin käypänen on. No, jotain suuntaa siis koostakin on sentään. Kummipoikani täytti keväällä 11 v, ja oli silloin enää 3 cm lyhempi kuin minä (ja mulla on mittaa 170 cm)... kohta jään lyhemmäksi, ellen ole jo. :)

En ole aiemmin isoveikkaa neulonutkaan, toivottavasti ei tuota pettymystä. Halusin paksumpaa lankaa ja tuo on kuitenkin konepestävää, jota lapsiperheessä voisin kuvitella arvostettavan. Saa nähdä tuleeko sutta ja sekundaa vai käyttötavaraa, sillä kirjoneule ei kyllä vahvimpia puoliani ole... Mutta mielelläni senkin taidon oppisin. Pitää vaan muistaa yrittää jättää ei-neulottava lanka riittävän löysälle ja onneksi kuvio ei ole monimutkainen. :)

Viime yönä täällä oli tullut lunta! :D Siis ihan oikeasti eikä vain silleen vähän. Ja oli myös autossakin putsaamista hetkeksi ennen kuin kauppareissulle pääsin... tosin silloin lumiharjan kanssa heiluessani ei ollut niin kivaa. Voisko lumi vaikka sataa silleen, että auton päälle ei sataisi ollenkaan?

Huomenna on maturiteetti eli siis vihoviimeinen tenttitilaisuus, jee! Sen jälkeen lähdenkin viikonlopun viettoon äidin luokse. Eli oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lankamari kannustaa kirjoneuleeseen! Kirjoneule on ominta aluettani, siitä tykkään eniten ja pätkävärjättyjen lankojen kulta-aikana kyllä kaipailen kunnon kirjoneuleita!!!

Annan mielelläni pari vinkkiä, joilla voi edesauttaa tasaista lopputulosta... jollet pahastu...

Kun neulot kahdella värillä, pidät molemmat värit omassa sormivälissään. Itse pidän kuviolangan eli tässä jussijutussa siis viininpunaisen (?) etummaisena - ja siis koko kuvion neulomisen ajan. Sen reitti kulkee neuleesta katsottuna etusormen yli, keskisormen ja nimettömän ali ja jälleen pikkusormen yli ja siitä kerälle. Harmaa lanka kulkisi etusormen ja keskisormen yli, nimettömän ali ja pikkusormen yli ja siitä kerälle. Tämä järjestys koko kuvion ajan. Langat löytävät omat paikkansa, kun ovat omissa sormiväleissään ja kun ne kulkevat nyrkin kautta ja pikkusormen yli, kireyden ja löyhyyden säätely onnistuu hyvin ja lopputulos on tasaista. Se, miksi punainen etummaisena, siksi, että silloin kuvio, eli tavallaan pääasia tulee hitusen koholle ja harmaa jää taustalle...

Tämä nyt saattoi olla tuttuakin tutumpaa, mutta kun vihjaisit, että kirjoneule on opettelussa, niin en voinut olla vinkkaamatta näitä vanhoja äidiltä opittuja konstejani...

;) Lankamari

Kristiina kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Lankamari! En todellakaan pahastunut niistä. :) Täytyypä testata sinun tapaasi (tosin ehdin eilen illalla jo tehdä Jussi-kuvion jo puoleenväliin - hidasta oli normineulomiseen verrattuna...), jos se olisi noin helpompaa!