7.5.2008

Mannheim kuvina

Vappu on vietetty ja "arki" on taas palannut kuvioihin. Kaverini H oli viisi päivää vapun aikaan vierailulla, ja hänelle tuli näytettyä tätä nykyistä kotikaupunkiani. En ole tainnut aiemmin paljon kuvia täältä laittaakaan, joten pieni esittelykierros lienee paikallaan?
Paradeplatz on Mannheimin keskuspaikka, josta pääsee myös ratikoilla kaikkiin suuntiin. Keskusta on rakennettu ruutukaavaan, ja osoitteet siellä on muotoa kirjain+numero eli esim P1 on yksi osoite. Kahdella kadulla on nimikin, Breite ja Planken, jälkimmäisestä alla kuva Paradeplatzin ja Wasserturmin väliltä. Kauppoja, ravintoloita, leipomoita, jäätelökahviloita yms täällä piisaa, monien ketjujen edustajia jopa usein kappalein. Planken päättyy siis vesitornille, jonka portailta tämä kuva on otettu keskustaan päin. Suihkulähteitä ja kukkaistutuksia täältä löytyy myöskin.

Vesitornin toisellakin puolella on suuri suihkulähde......ja kauniita kukkaistutuksia. Tulppaanit olivat juuri kauneimmillaan vapun aikaan.
Alla vielä kuvaa, jossa vesitornikin näkyy.
Vappupäivänä kävimme Fernmeldeturmissa, ja sieltä olikin hienot näkymät, vaikka sää olikin epävakainen. Hockenheimring on lähellä Mannheimia, ja opasteen mukaan sen pitäisi olla tuossa alemmassa kuvassa piippujen vasemmalla puolella. Kovasti yritimme tiirailla, mutta ei kyllä mitään varmaa havaintoa asiasta saatu...
Tässä keskusta-aluetta lintuperspektiivistä:
Aika lailla keskellä kuvassa on vesitorni ja yläreunan valkoisesta kaarisillasta oikealle on Schloss, eli yliopisto. Mannheimissa Rhein ja Neckar yhtyvät, tässä virtaa Neckar.
Näissä maisemissa itse asustelen, monitoimihallin valkoisista kupolikatoista seuraavat talot yläoikeaan on näitä opiskelija-asuntoloita.
Alakuvassa puistomainen alue on Luisenpark, jossa kävimme H:n kanssa sunnuntaina, mutta siitä sitten erikseen juttua, tuli nimittäin kuvattua sielläkin tosi paljon! Tämä ympyrän mallinen istutusalue on siis Luisenparkissa, mutta paremman käsityksen siitä kyllä sai tornista käsin. Tornissa on myös ravintola, ja nautiskelimme siellä kahvit ja kakut hienojen maisemien ohessa.
Toisella kertaa lisää juttua, nyt pitää lähteä syömään ja saksan tunnille!

Ei kommentteja: