9.5.2008

Kesä!

Täällä on jo ihan kesä! Tänäänkin lämpöä oli yli 30 ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. :)Aurinkoista ja lämmintä on luvassa ennusteen mukaan ainakin tiistaihin asti, keskiviikkona voi ukkostaa.

Tällä kertaa sentää jotain neuleasiaakin... Villasukan vinkin innoittamana tilasin eilen itselleni lahjatilauksena Vogue Knittingin, eli sitä sitten odotellaan joskus kolahtavaksi laatikkoon. Tänään taas pistäydyin Wolle Rödelissä, sillä haluan neuloa CanaryKnitsin Anne Elliotin. Ravelryssä seikkaillessani bongasin tuon mallin, ja sitä varten sitten ostin tummanharmaata Mille Filiä neljä kerää. Toivottavasti ostin sopivasti, sillä kaupassa minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa, minkä verran lankaa tarvitaan... Ja tietysti pari sukkalankakerää hyppäsi mukaani myöskin...
Äidin villasukkia olen yrittänyt aina välillä edistää, mutta ei tunnu etenevän. Vajaa viikko olisi nyt aikaa saada ne valmiiksi, sillä ensi viikon perjantaina lennän Suomeen hautajaisia varten ja silloin meinasin nuo äitienpäiväsukat luovuttaa. Sentään kohta olen jo toisen sukan kantapäässä, joten eiköhän tuo onnistune.
Ajattelin tämän kauniin sään innoittamana jatkaa kuvakertomusta täältä Mannheimista. Viime sunnuntaina kävin kaverini H:n kanssa Luisenparkissa. Tulppaanit olivat silloin vielä täydessä kukassa, osittain jo vähän menossa ohi. Mutta kaunista oli! :)


Puistossa on myös erilaisia eläimiä, pääasiassa lintuja, kuten nämä flamingot...
...ja vähän tutumpiakin elukoita! ;)Myös sikoja, kilejä, kilpikonnia ja mangusteja löytyi puistosta. Ja yhdessä kasvihuoneessa oli perhoshuone, jossa isot perhoset lentelivät vapaasti. Yritin kuvatakin niitä, mutta tämä oli ainoa, jonka sain ikuistettua... Kasvihuoneissa oli myös paljon erilaisia puita, kukkia, kaktuksia ja kasveja, esimerkiksi nämä banaanit...Puistossa on myös kiinalainen "teetalo" ja sen ympärillä oli tietysti samaan henkeen istutuksia.
Alla olevassa kuvassa portti teetalolle. Talossa olisi voinut nautiskella erilaisista teelaaduista, mutta tällä kertaa tyydyimme vain kiertämään talon ja ihailemaan. Tuossa kohti, missä ihmiset nojailevat kaiteeseen, on silta karppilammen yli. Puistossa oli myös "järvi" jossa oli todella suuria karppeja, suurimmat olivat varmasti yli puoli metrisiä!
Mannheimin lähellä harrastetaan myös viininviljelyä, joten puistoonkin oli koottu pieni viinitarha. Jokaisesta rypälelajikkeesta oli myös tuollainen kyltti, jossa kerrottiin rypäleestä.

Kuten kuvista näkyy, myös sunnuntaina oli kaunis ilma ja molemmat saatiin enemmän tai vähemmän väriä pintaan. Onneksi sentään tajusin laittaa aamulla suojakertoimia, sillä muuten varmasti olisi iho palanut... Tällainen kuvakertomus tällä kertaa, nyt pitää lähteä hakemaan pyykit koneesta kellarista, ettei kukaan ehdi niitä pöllimään. Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja: