14.5.2008

Äitienpäiväsukat...

...valmistuivat vihdoin ja viimein! Eikä kyllä yhtään liian aikaisin. Alunperin tarkoitukseni oli postittaa äitienpäivälahja äidilleni, ja siksi valitsin neulottavakseni sukat. Kuitenkin kun nyt minulle tuli suunnittelematon Suomen reissu mummoni hautajaisten vuoksi, päätin antaa lahjani vasta nyt, kun menen perjantaina äidin luo. Tässä siis NotCableSocks Sockbugilta:
Lankana oli Regian 4-fädig sukkalanka, jota meni arviolta 65 g. Aika paljon jäi nimittäin 100 g kerästä jäljelle. Puikkoina 2,5 mm bambusukkikset. Sopivat tuli omaan jalkaani, ja luultavasti sitten käyvät myös äidilleni, koska meillä on suurinpiirtein samankokoiset jalat. Ohjeenlukutaitoni olivat joko ihan ruosteessa, tai sitten ohjeessa oli jotain ihmeellistä, sillä jouduin muuttamaan mallineuleen rivijärjestyksen päinvastaiseksi, että sain kuvion "kiertymään". Muutenkin sukkiin jäi virheitä, mutta huomasinpa ne sitten vasta kuvatessani... ja ilmeisesti tein kantapäät jotenkin eri tavalla, sillä siihen asti sukat ovat samanlaiset. Sisäistä perfektionistiani suunnattomasti häiritsee se, että sukista ei tullut ihan samanlaiset... huoh. Mutta pakko nuo nyt on antaa äidille, kun ei ole muutakaan itsetehtyä tähän hätään. Toki paketissa on vähän muutakin: Eli ruusuisissa tunnelmissa mennään! :) Tuo allaoleva vaaleanpunaruusuinen jutska on lahjakassi, johon sitten nuo muut laitan. Ja sydänrasiassa on siis Lindtin suklaakonvehteja. Toivottavasti äiti tykkää. Juuri vain mietiskelin, että lasketaanko suklaakin lentokoneessa "nesteiksi", kuten tähtitortut ja lanttulaatikot (ainakin näin luin lehdestä joulun alla)?? Suihkusaippua ja vartalovoide sopisivat siihen litran nestepussiini ja ovat myös tarpeeksi pieniä. Olisi nimittäin kiva ottaa tuo paketti käsimatkatavaroihin, niin voisin heti kotiin päästyä antaa lahjan.
Eilen illalla ja tänä aamuna olin nettipimennossa, joten aikaa jäi neulomiselle. Puikoille pääsi Anne Elliot harmaasta Mille Filistä. Ainakin ekasta sovituksesta päätellen pitäisi tulla oikean kokoinen. Ohjeesta poiketen välttelen saumoja, ja teen etu- ja takakappaleet yhtä aikaa. Aloitin myös heti tuplahelmineuleen, enkä tehnyt ensin joustinta. Eli tätä nyt pääasiassa täällä tikutellaan.

Sunnuntaina kävin vaihtarikaverini kanssa Neustadt an der Weinstraßella ja silloin bongasin sieltä lankakaupan nimeltä Wollkorb. Ja eihän siinä mikään auttanut, heti pyhien mentyä (täällä oli siis maanantaikin pyhäpäivä) piti tiistaina käydä uudestaan Neustadtissa, jotta pääsin lankakauppaan. Ostoskoriini hyppäsi villapaidan verran (toivottavasti) Lana Grossan Merino Bigiä tumman lilan värisenä - ainakin myyjä sanoi, ettei ole mulesling -lampaiden villaa... ja kun olen niin herkkä kutiamaan, etten moniakaan villalankoja pysty käyttämään paljasta ihoa vasten, niin pitihän tuota sitten ostaa... Ja tietysti pari kerää sukkalankaa!
Tänään muuten bongasin ekan kerran täällä ollessani Vogue Knittingin rautatieaseman lehtikioskista. Hintaa oli huimat 11,90 €! Voisin jopa sanoa, että olin hirvittävän tyytyväinen ratkaisuuni tilata ko. lehti, koska sain vuosikerran (4 lehteä) 30 $ eli vajaa 20 € näillä dollarin kursseilla...

Nyt ystäväni M huutelee mesessä, joten sinne siis!

Ei kommentteja: