21.5.2008

Suomen reissulta palattua

Suomen reissu on nyt tehty ja palailin viime yönä takaisin Mannheimiin. Menomatkalla oli hieman jännitystä ilmassa jatkolennon suhteen, sillä Frankfurtin kone oli tunnin myöhässä. Kuitenkin ehdin vaihtaa Kuopion koneeseen ja pääsin suunnitellusti kotiin. Laskeutuessamme ihastelin maisemien kauneutta, järveä saarineen, ja tunsin olevani taas kotona.

Lauantain hautajaiset menivät hyvin (jos nyt niin hautajaisista voi sanoa) ja sukulaisia oli mukava nähdä. Serkkujen kesken vielä istuttiin iltaa ja katseltiin jääkiekkomatsia. Kotiuduin sieltä yhden maissa yöllä ja pääsin ihmettelemään, miten valoisaa silloin vielä ulkona oli. Täällähän pimeä tulee siinä yhdeksän maissa. Tuntuu, että varsinkin kun nyt on ollut poissa koko kevään Suomesta, huomaa tuollaiset asiat vielä paremmin kuin muuten.

Sunnuntaina ajelin ystäväni M:n luo ja pääsimme taas hieman suunnitteluvireeseen juhannuksen ja syksyn reissun tiimoilta. Oli tosi kiva nähdä ja kävimme myös syömässä yhteisen ystävämme M:n kanssa. Vieläkin haikailen annokseni perään, niin hyvää oli... Eli hyvää seuraa ja hyvää ruokaa, se on monen kivan hetken resepti ja sitä on taas odotettavissa jälleen juhannuksen mökkeilyn merkeissä. Enää kuukausi siihen! :D

Maanantai-aamuna ajelin takaisin äidin luo ja melkeinpä saman tien lähdimme istuttamaan kuusen taimia. Ensimmäistä kertaa olin siinä hommassa mukana, ja mukavaa sekin oli, kun ei otettu mitään stressiä nopeudesta vaan ulkoilun ja urheilun kannalta ja tiimityönä. Toivottavasti lähtevät hyvin kasvamaan vaikka välillä maahan olikin tosi hankala saada istutettua kivisen maan takia. Illalla saunottiin ja paistettiin takassa makkaraa... kyllä minua taas hemmoteltiin viikonloppuna! :) Tiistaina ei sitten ihmeempiä tullut tehtyä, laukkua pakkailin ja tulostelin valmiiksi muuttoilmoitus- ja takuuvuokran takaisinhakulomakkeita. Nekin pitäisi täytellä sekä sopia Hausmeisterin kanssa tarkistusaika muuttopäivälle. Kuulemma olisi pitänyt sopia sekin neljä viikkoa ennen muuttoa, mutta tieto tuli vähän liian myöhään. Varsinkin kun seuraavan kerran hänellä on vastaanottoaika ensi maanantaina. No, jospa se vielä silloin onnistuisi... Kuun loppuun mennessä pitää palauttaa lomakkeet yliopistolle. Myös kännykkäliittymä pitäisi käydä irtisanomassa sekä myöhemmin myös pankkitili irtisanoa ja ilmoittaa muuttavansa pois kaupungista. Mitähän vielä pitäisi muistaa?

Ei kommentteja: