29.5.2008

Etsi kuvasta virhe...

...miksi tällaista mokaa ei voi huomata aiemmin?? Ympärysmittaa olen kyllä sovittanut (ja se on ihan ok), mutten ole sitten katsonut, että miten kappaleet on suhteessa toisiinsa... voi ääh ja plääh, nyt mä joudun purkuhommiin! :( Pitää purkaa kokonaan tuo pitsineuleosuus, kunhan nyt ensin vähän viitsin laskeskella, minkä verran niitä silmukoita nyt sitten siirrän takakappaleen puolelta etupuolelle. Ei vaan yhtään huvittaisi purkaa... Eli takapakkia nyt sitten mennään. Ehdin jo tuossa miettimään, että saisinko jollain kikkailulla hihat neulottua pyörönä ylhäältä alas, mutta en vielä keksinyt, kun en ole varma saanko tehtyä sopivia millään jos teen irrallisena... No, nytpä tuli sitten lisää aikaa miettiä tuotakin.

Eilen ja tänään oli minulla saksan tentit. Eilinen Allgemeiner Sprachkursin tentti meni paremmin, mutta siinä pitää saada 120/180 eli 2/3 pisteistä, että sen saa läpi. Luulisin, että menee, mutta en voi olla varma kuitenkaan, kun on noin tiukka tuo raja. Tehtäviä oli muistaakseni 12 kahdeksalla sivulla ja melkein koko 90 min jouduin siihen käyttämään. Tänään sitten EU-kurssin tenttiin vastailin kyllä (tosin vain reilun sivun verran yhteensä neljään kysymykseen - jotkut kirjoitteli sivutolkulla...) ja omasta mielestäni ihan asiaakin, mutta saapa nähdä riittääkö ne edes läpipääsemiseen. Eikä kysymyksetkään nyt ihan helpoimmasta päästä ollut, Euroopan Unionin lakien säätämisestä, Euroopan keskuspankin toimielimistä ja niiden tehtävistä, itälaajentumisen tuomista mahdollisista muutoksista (EU:n toimielimiin liittyen) sekä Stabilitätspaktin (mikä tuo nyt on suomeksi... vakauspaketti??) löystymisestä kysyttiin. Suomeksi olisin osannut asiat selittää (ainakin paremmin), mutta ei oikein taivu saksaksi tentin tekeminen multa näköjään.

Toissapäivänä yliopiston ruokalassa, Mensassa, jaettiin paperikasseja, joista sitten löytyi vaikka mitä:

Naisille ja miehille oli omat kassinsa, en tiedä mitä siinä miesten versiossa sitten oli. Tuossa omassani oli tuollaista olutjuomaa (mitä se on oikein suomeksi? Siis oluen ja jonkun limpparin tms. sekoitusta, tuossa oli mukana omena-inkiväärilimpparia, alkoholia 2,9 %) ja pieni kuohuviinipullo, keksipatukka, cappuccinojauhetta, deodorantti, Adidaksen hajuvesi (näytekoko), yliviivaustussi, muistilappuja, näytteitä shampoosta, pesunesteestä ja ihovoiteesta, isot tulitikut, kasa esitteitä sekä opiskelijalehti. Mielestäni aika jännää, että alkoholiakin voi täällä noin vain jaella... Ei ole kyllä mitään hajua, miksi noita kasseja jaettiin, mutta kaikki niitä näkyi ottavan, jotkut jopa useamman.

Nyt kun nuo tentit on ohi, niin palkitsin sitten itseäni ja ostin lauantaiksi lipun Sex and the City -elokuvaan - siis ihan originaaliversioon, enkä saksaksi dubattuun. ;) Vielä ei sentään kantti kestä niitä dubbauksia. Saksalaisen elokuvan voisin kyllä mennä katsomaan, mutta se on eri asia kuin dubattu. Sen muutaman kerran kuin olen täällä Saksassa ollessa televisiota pystynyt katsomaan, niin en kestänyt katsoa Housea, enkä myöskään Bruce Willisiä dubattuna, oli ne vaan niin järkkyjä... ;D Sen sijaan ystäväni M:n kanssa katselimme Kölnissä jonkun saksalaisen elokuvan telkusta, ja se oli jo sentään ihan katsottavaa meininkiä! Hitsit, vieläkin muistelen lämmöllä reissuamme! Eipä olekaan sitten ollutkaan sen jälkeen täällä Saksassa niin hyvää seuraa. Onneksi juhannukseen on enää... tasan kolme viikkoa! Jee! :D Näihin odottaviin tunnelmiin onkin kiva lopetella tältä erää. Kivaa torstai-iltaa kaikille!

Ei kommentteja: