9.2.2009

Kietaisuneule

Onpas taas vierähtänyt viimeisestä bloggauskerrasta yli viikko... Tuntuu, ettei elämässä tapahdu juuri mitään, niin ei sitten tule tännekään kirjoiteltua. Neulonut kyllä olen, ja viimeistelykeijukin piipahti eilen kyläilemään. Siis vihdoin jotain valmista! :)





Malli: Lace Wrap Cardigan by Teva Durham (VK Holiday 2008, nro 17), koko Medium
Lanka: Novita Rose Mohair n. 180 g
Puikot: 5 mm Addi-pyörö


Mallia oli kiva neuloa, sillä siinä on kuutta eri mallineuletta eli pitkästymään ei päässyt. Tosin mallineuleiden tiheyksissä ja samalla "venyvyydessä" on aika isoja eroja. Esimerkiksi takakappaleen ylin mallineule, jota on myös oikeassa hihassa sekä vasemmalla olalla, on paljon tiukempaa ja venymättömämpää kuin muut. Siksi vähän meinaa kinnata... olisi vissiin pitänyt tehdä isommalla koolla.

Vähän lyhyt takista myös tuli minun makuuni, mutta menee hameen kanssa varmaan ihan kivasti kuitenkin. Yllättävän lämpimälle takki tuntuu, meinasi ihan hiki tulla kuvia ottaessa. :)

No, tuli nyt räiskittyä noita kuvia, joten laitoin tännekin... Ja ei sitten kiinnitetä huomiota tuohon roskapussiin oven vieressä - vois tietty ennen kuvaamista vähän katsoa mitä taustalla on...

Kaikki kappaleethan ovat olleet reilun kuukauden jo neulottuina ja pingotettuina, mutta ompelun aloittaminen tympäisi, koska en tahdo koskaan saada aikaiseksi nättejä saumoja. Tällä kertaa kaivoin kirjahyllystä Johanna Kosken ja Kristel Nybergin kirjan Punokset puikoille, josta löytyikin tosi hyvä ohje saumojen ompeluun. Ohjeen avulla sain aikaiseksi siisteimmät saumat ikinä! :D Melkein huomaamattomat kerrassaan! Tästä lähtien sovellan kyllä tuota ohjetta saumojen ompelussa.

Ilulta tuli tänään sukkaklubilankaa, ihanaa! Täältä voit käydä halutessasi katsomassa... :) Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis takki!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Hepsi! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kietsu! Minäkin tykkään noista lyhyistä malleista, minulla on töissä ahkerassa käytössä syksyllä tekemäni shrung ja joskus aiemmin tekemäni boleropaita Ullasta.

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Eila! Tuollainen lyhyt malli menee tosiaan pidemmän "aluspaidan" kanssa ja hameen kanssa näytti ihan kivalle. Housujen kanssa en ole vielä testannut, mutta voi olla, että menee niidenkin kanssa - jos ei sitten ahteri näytä järkyttävän isolle... ;)