24.2.2009

Kirjoja!

Taisinkin mainita, että Visa vingahti Bookdepossa reilu viikko sitten... Eilen ja tänään postiluukku sitten kolisikin kolmen kirjan verran: Ensimmäisenä esittelyssä Kristeen Griffin-Grimesin French Girl Knits:
Tykkään, tykkään! :) Ihania malleja, joista kuusi pääsi heti Ravelryn jonoon... kauniita, naisellisia malleja on kirja täynnä. Muutamat mallit tosin olivat minuun makuuni vähän liian erikoisia, mutta kokonaisuudessaan kirja on hyvä. Kirjassa on ohjeiden lisäksi vinkkejä erilaisten saumattomien neuleiden neulomiseen. Vielä en ole niihin ehtinyt tutustua tarkemmin, mutta ensivaikutelman mukaan tämä kirja oli oikein onnistunut ostos.

Carol J. Sulcoskin Knitting Socks with Handpainted Yarn on myöskin aivan oivallinen kirja. Alussa ryhmitellään käsinvärjätyt sukkalangat kolmeen ryhmään ja kerrotaan, minkä tyyppinen ohje kullekin ryhmälle sopii parhaiten. Myös esim. lätäköitymisen estämiseen annetaan vinkkejä. Kuhunkin ohjeeseen on merkitty, minkä ryhmän langoille ohje sopii parhaiten. Tästäkin kirjasta meni 13 ohjetta Ravelryn jonoon. :) Eli ei suinkaan huono hankinta tämäkään! Tilasin tämän kirjan, koska hyllyyni on kertynyt noita kirjavia sukkalankoja ja välillä on ollut vaikeaa keksiä sopivaa ohjetta niille. Nyt löytyy ohjeita!

Kolmas kirja on Franklin Habitin It itches - neulesarjakuvia. Vielä en ole ehtinyt lukemaan, mutta eiköhän sitä taas jossain välissä. :) Tänään kirjojen lisäksi tuli myös Interweave Knits Spring 2009. Äkkiseltään lehdestä ei löytynyt sellaisia haluan_heti_nyt neuleita. Mutta se kyllä saattoi johtua siitä, kun juuri ennen sitä selailin tuon French Girl Knitsin. ;) Taidanpa lähteä tästä takaisin selailemaan uutuuksiani... Mukavaa tiistaita kaikille! :)

4 kommenttia:

MinskuH kirjoitti...

Kiitos kirjavinkeistä! Erityisesti tuo sukkakirja alkoi kiinnostamaan, kun itsellenikin on pesiytynyt erityisen paljon erilaisia sukkalankoja.

Kristiina kirjoitti...

Kiva jos postauksestani oli hyötyä! :) Ainakin minulle sukkakirjassa oli uutta ja hyödyllistä tietoa noista langoista ja kivoja ohjeita tietysti.

Makepeace75 kirjoitti...

Franklin löytyy jo ja tuota sukkakirjaa himoan syvästi. :o)

Kristiina kirjoitti...

Makepeace: Ymmärrän kyllä himosi, mun oli aivan pakko tilata tuo sukkakirja, kun sen bongasin. :D