11.10.2008

Viitoset

Makepeacen blogissa törmäsin Viitoset -meemiin, ja ajattelin nyt sitten paljastaa omat viitoseni, koska vielä ei viittä henkilöä ollut ilmoittanut jatkamaan haastetta.

Siispä, minun Viitoseni, olkaapa hyvät!

Viisi asiaa pakastimessani:

1. Sämpylöitä ja leipää. Inhoan syödä kuivaa leipää, joten kun ostan leipää, laitan aina (suurimman) osan pakkaseen ja sulattelen sieltä tarpeen mukaan. Koska asun yksin, niin en millään ehdi kuluttaa leipää niin paljon, että saisin sen syötyä tuoreena ilman pakastamista.

2. Jäätelöä. Aina pitää olla varalta jätskiä pakkasessa, oli sitten kesä tai talvi!

3. Marjoja. Tällä hetkellä mansikkaa, mustikkaa ja vattua. Näitä pitäisi muistaa hyödyntää useammin...

4. Itse tehtyjä leivonnaisia. Tällä hetkellä ei ole kuin yksi pussi kierrepullia - vissiin pitäisi ottaa leivontapäivä jossain vaiheessa...

5. Ruoka-annoksia. Joskus pakastan tekemääni ruokaa annoksina, niitä on sitten helppo sulattaa ja lämmittää, eikä tarvitse laittaa ruokaa. :) Taas näitä yksinasuvien kikkoja.

Viisi asiaa vaatekomerossani:

1. Neuleita. Sekä itsetehtyjä että kaupasta ostettuja.

2. Hameita. Olen yllättänyt itseni parin viime vuoden aikana, ja vaatekaapistani löytyy nykyään enemmän hameita kuin koskaan aiemmin! Suomen ilmasto ei vaan ole paras mahdollinen hameiden käytölle, mutta silti useimmiten kaupoissa bongaan juuri kivoja hameita. :)

3. Lakanat ja pyyhkeet. Tämä johtuu ihan siitä, että asunnossani on tasan kaksi kaappia, johon pitää sitten ahtaa vaatteiden lisäksi paljon muutakin. Tästä johtuen myös esimerkiksi pöytäliinoja ja verhoja sekä pari tyynyä ja yksi täkki on tungettu vaatekaapin ylähyllylle.

4. Erinäisiä piuhoja ja muuta sälää. Siis vaikkapa kannettavan tietokoneen laukku (täynnä sälää), antennijohtoa ja palapelejä.

5. Loput taitaa sitten olla muita vaatteita. ;)

Viisi asiaa autossani:

Itseasiassa säilytän autossa aika vähän tavaraa, täytyy ihan miettiä, mitä sieltä löytyy...
1. Lumiharja/skrapa ja puolipeite. Toivottavasti näitä ei ihan heti tarvitsisi, koska autossa on kesärenkaat alla, enkä ihan heti ehtisi lähteä vaihtamaan talvirenkaita äidin luo 170 km päähän (säilytystilan puutteen vuoksi renkaat ovat siellä säilytyksessä).

2. Tonkka tuulilasinpesunestettä. Tätä on oltava aina mukana, jos sattuu tienpäällä loppumaan pissapojasta neste.

3. Heijastinliivi ja pieni taskulamppu. Ihan vain varmuuden vuoksi.

4. Talouspaperia. Jos sattuu tarvitsemaan johonkin.

5. Huonompi handsfree. Jos parempi ei satu olemaan mukana, niin onpahan joku edes... :)

Viisi asiaa käsilaukussani:

1. Lompakko.

2. Kännykkä.

3. Avaimet. Nämä kolme ensimmäistä pitää aina olla mukana!

4. Aurinkolasit kotelossa ja sateenvarjo. Aurinkolaseja tarvitsen vuoden ympäri ja varsinkin autolla ajaessani. Ja kuten viime kesä osoitti, sateenvarjollekin on hyvin usein käyttöä...

5. Kempparilaukku, josta löytyy mm. huulikiilto, huulirasva, pieni harja, särkylääkettä, käsidesi, rakkolaastareita, hajuvesi ja kynsiviila.

Viisi seuraavaa tämän lukenutta, mutta ei vielä tätä tehnyttä haastetaan mukaan!

Jos nappaat tämän haasteen, laita kommenttia, niin käyn lukemassa mitkä sinun viitosesi ovat. Nyt taas gradun pariin... Mukavaa lauantaita kaikille!

4 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Mukavaa kun vastasit. :o) Vaikka meitä on kaksi, meilläkin leipä saa seistä aika kauan, ennen kuin tulee kokonaan syötyä. Meillä se asuu siksi jääkaapissa. Pakastimeen sekin unohtuisi.. :DD

Anonyymi kirjoitti...

Mistä oot tilannu tuon VK:n? Haluaisin tilata sen, mutta en pika googletuksella löytänyt mistä sen sais suomeen tulemaan.

Kristiina kirjoitti...

Makepeace: Hih, teillä on sitten sellainen "musta aukko" pakastin. ;)

Näppi: Tilasin VK:n keväällä suoraan VK:n nettisivuilta lahjatilauksena itselleni (silloin se oli ainoa tapa tilata Suomeen lehti). Nyt ei onnistu sekään, vaan ilmeisesti brittiläinen GMC Publications Ltd hoitaa kaikki kansainväliset tilaukset (siis muualle kuin USAan ja Kanadaan). Ainakin sinne kehotettiin ottamaan yhteyttä, kun kysyin, miten voisin uusia tilaukseni (jostain syystä en ole saanut subscription serviceä toimimaan omilla tiedoillani, enkä siellä voinut uusia tilausta). Tosin mulle on vielä talvinumero tulossa, joten en ole vielä testannut miten tuo GMC toimii... Tällainen sähköpostiosoite on VK:n sivuilla tuonne GMC:hen craigj@thegmcgroup.com

Toivottavasti oli jotain apua tästä!

Annika kirjoitti...

Tämä vaikuttaa mukavalta meemiltä, taidanpa napata mukaan.