18.8.2008

Kesä vai syksy?

Hiphei! Vihdoin täälläkin on jotain valmista esiteltävää. Eilen valmistui neuleita kaksin kappalein sekä kesäksi (vielähän sitä kesää on jäljellä, onhan??!) että syksyksi. CanarySanctuaryn Anne Elliot Spencer Wolle Rödelin Mille Filistä valmistui aamupäivän aikana. En tehnyt ihan ohjeen mukaan, sillä aloitin suorilla tuplahelmineuleen (ilman joustinta) ja myös nappilistan tein samalla neuleella. Sovelsin myös ohjeen pyörönä neulottavaksi, koska en onnistu ompelemaan siistejä saumoja.





Jouduin vähän kikkailemaan hihojen kanssa ja jouduin ompelemaan ne kiinni tuollaisten laskosten kanssa, jotta sain ne sopimaan hiha-aukkoihin. Lankaa meni arviolta noin nelisen kerää eli noin 200 g ja tikuttelin menemään 4 mm bambu-Addi-pyöröllä. Myös kaula-aukon viimeistelyn kanssa jouduin säätämään, sillä ensin yritin neuloa ohjeen mukaan pari kerrosta sileää, mutta reunasilmukat venyivät ihan järkyttävän näköisiksi (siis jotain sentin luokkaa...), joten purin yritelmän ja virkkasin suoraan kappaleiden reunaan ensin kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita ja sitten ohjeen mukaan reunuksen (ehkä, en ollut varma lyhenteistä, joten vähän arvasin ja tein sen mukaan ;) ). Kiva tuosta tuli, varmaankin tulee käytettyä. :) Jos ei enää tälle kesälle Suomessa, niin sitten syksyn reissuilla.

Illalla valmistui vielä perjantai-iltana aloitettu Jatan MarioMyssy. Ihanan syksyisen värinen lanka oli Twilleys of Stamfordin Freedom Spiritiä, jota neuloin kaksinkertaisena 5 mm lyhyellä Addi-pyöröllä. Langanmenekki oli himppasen vajaa kaksi kerää eli arviolta noin 90 g. Myssystä tuli sopivan kokoinen noilla puikoilla, mutta isommat puikot olisivat olleet paremmat laadun kannalta - nyt neulos on aika lailla peltiä eikä laskeudu kivasti... Pitänee tehdä vielä toinenkin myssy jostain toisesta langasta, sillä malli on kiva ja nopea neuloa! :) Jos vaikka sitten saisi paremmin laskeutuvan myssyn...



Sitten päivän valitusosuus... Mitä ihmettä täällä Bloggerissa on tapahtunut, kun kuvat ja linkitykset näkyvät vain koodeina keskellä tekstiä ja esikatselun kautta vaan saan katsottua, mitä oikein on tullut tehtyä??! Onkohan tämä joku pysyvä muutos? Jos on, niin huonompaan suuntaan todellakin... paljon helpompi oli ennen kirjoittaa, kun suorilla näki kuvat ja linkit sellaisena, kuin ne sitten blogissakin on... Onko teillä muillakin Bloggerin käyttäjillä sama juttu?

7 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Aijai miten kaunis AES <3 Ehkä ens kesänä sitten vois tuonkin tekaista, kun suunnitelmissa on pyöriny ja sun toteutus vaan vahvistaa mielitekoa..

Kiva että tykkäsit ohjeesta!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Jatta! *punastelee*

Markka kirjoitti...

Siinä kirjoitusosion oikeassa yläkulmassa on napit "Luo" tai "muokkaa html-koodia".

Paina sitä luo-nappia ni kaikki on taas ihan normaalia.

(ihana neulebolerominitakkinen!)

(miksi noita sanotaan? ei mee oikein mihinkään kategoriaan :D)

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Markka neuvosta (ja kehuista myös)! :) Vähänkö oli aivot narikassa, kun kirjoittelin tämän päivän postausta... *nolo* en sitten älynnyt testata tuota itse...

En mäkään tiedä miksi tuota neulomusta nimittäisin, joten tuo oli ihan hyvä nimitys! ;)

Teresa kirjoitti...

I love it! I think it looks beautiful. I'm glad you enjoyed knitting it.

Annika kirjoitti...

Tosi nätti bolero! Itse en - valitettavasti - osaa käyttää tuollaisia, muuten varmaan neuloisin...

Kristiina kirjoitti...

CanarySanctuary: Thank you!

Annika: Kiitos! En tiedä itsekään, miten paljon tuota tulee käytettyä, mutta ainakin hameen kanssa näytti kivalle. :)