10.6.2009

The Kirja!

Pitkällisen odottelun (pari kuukautta tilaamisesta...) jälkeen eilen kolisi postiluukku ja nyt minullakin on The Kirja!Eli kyseessähän on siis Cookie A:n uusi sukkakirja Sock Innovation. Tykästyin kirjaan kovin, vaikken vielä ole lukenutkaan alun suunnitteluosiota, niin lopun mallit olivat toinen toistaan mielenkiintoisempia. Hienoa, että suunnittelija jakaa omia ajatuksiaan suunnitteluprosessista. Täytyy kyllä myöntää, että ehkä en ihan heti itse ala soveltamaan neuvoja käytäntöön, mutta on silti kiva ymmärtää suunnitteluun kuuluvia juttuja. Ravelryn jonokin kasvoi heti muutamalla mallilla ja eilen lähti ensimmäiset sukat puikoille.
Tulossa on siis Kai-Meit (Ravelry-linkki) ShibuiKnits Sockista. Keriessäni vyyhtejä koin pienimuotoisen järkytyksen - ensimmäisessä vyyhdissä oli kolme (3!) solmua! Tosin toisessa vyyhdissä ei onneksi ollut yhtään. Onko muille sattunut tämän langan kohdalla samanlaista? Vai onko minulle osunut maanantai-vyyhti? Olettaisin, ettei tuo nyt ihan normaalia kuitenkaan ole... toivon ainakin niin. Lankaa on kyllä ihana neuloa ja neulos oikein mukavan tuntuista. Aloitin neulomisen oman mielenrauhani vuoksi siitä vyyhdistä, jossa ei niitä solmuja ollut. Mutta eipä noista ainakaan nyt sitten samanlaisia sukkia saa millään, koska toisessa kerässä kolmessa kohtaa valkoinen osuus lyhenee jonkun verran solmun takia. Ja se "turha" työ, mikä aiheutuu ylimääräisten lankojen päättelystä, ärsyttää jo etukäteen... :/

Ehkäpä seuraavan kerran minulla on jo jotain valmistunuttakin esiteltävänä, ainakin yhdet ikuisuus-sukat olisivat vain pientä puserrusta vaille valmiit... :) Poikkeuksellisesti minulla onkin nyt kolmet sukat puikoilla (niiden kaikkien muiden keskeneräisten lisäksi). Milloinkahan saisin noita melkein ufoutuneita äidin säärystimiä ja sliparia edistettyä?? Mutta kun ois niin paljon kaikkea muuta kivempaa neulottavaa... ja niin paljon kaikkia ohjeita, joita haluaisin aloittaa! :D Kivaa päivänjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Ihanaa lankaa puikoilla, ihana kirjakin varmasti. Jospa joskus itsekin sen vielä saan...ainakin toivoin sitä jo syntymäpäivälahjaksi :) Kiva blogi sinulla!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Hillanen! :) Toivottavasti syntymäpäivälahjatoiveesi toteutuu!