13.6.2009

Kesäkassi

Ompelukärpänen puraisi torstaina ja sen tuloksena syntyi kesäkassi:Kassin kankaat ostin jo viime kesänä, mutta toteutus sitten kesti vähän suunniteltua pidempään... Tein kassista ison, ja sinne mahtuukin paljon tavaraa, esimerkiksi puolentoista litran pullo menee tuonne ihan kevyesti. :) Hihna on sen pituinen, että sen voi laittaa joko vain toiselle olkapäälle tai sitten pään yli ristiin. Kuvassa hihna on vedetty pään yli. Koska tein kassista niin ison, myös hihnakin on leveä, jotta se ei painaisi pahasti kassia kannettaessa. Vetoketjun halusin myös, jottei mukana olevat tavarat tipu kyydistä.
Mitäs sitten kassin sisältä löytyy? Ompelin aina niin tarpeelliset lokerot kännykälle, kameralle ja vaikkapa aurinkolaseille. Ja huolitellumpi ilme syntyi vuorituksella.

Yksityiskohtana renksu avaimia varten, lukkosysteemin sain mainos-avainketjusta (tai mitä lieneekään nimeltään ne muutamia vuosia sitten jaossa olleet hässäkät, joihin voi laittaa avaimet kaulaan killumaan?). Tulipahan hyötykäyttöön sekin. :)
Yllättävän kivutonta kassin ompeleminen oli, kaikkinensa kassin tekoon meni aikaa noin 4,5 tuntia (käsittäen suunnittelun, kankaiden silityksen ja leikkaamisen sekä ompelun). Tykkään kassista, tuon voisi ottaa vaikkapa rantakassiksi (joko koti-Suomessa tai kauempana maailmalla, menee matkalaukussa pieneen tilaan). Eilisiltaisella tanssireissulla testasin kassia ja hyvin mahtui mm. vaihtokengät ja muut tykötarpeet, eikä avainta tarvinnut kotiin tullessa etsiä. :)
Kassissa pilkottaa myös edennyt kesäsukka, eka sukka on vähän yli kantapään menossa. Nyt on vaan niin monta neuletta tulilla, ettei tiedä mihin keskittyisin. ;) Kivaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Tosi ihana!

Eila kirjoitti...

Hieno kassi ja niin huoliteltu sisäpuolikin!

Makepeace75 kirjoitti...

Onpa hieno kassi. :o)

Samma kirjoitti...

Hieno kassi! Tosi kivat yksityiskohdat.

Kristiina kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista! Ihana sunnuntai-aamun piristys huomata saaneensa monta kommenttia. :)

Linda kirjoitti...

Oiken hyvä juttu. Mulle ei oo ainakaan komentoitu mitään viel.