4.5.2009

Sylvi!

No niin! Nyt vihdoinkin voin esitellä valmiin Sylvini! Ja tällä kertaa kuvia onkin ihan riittämiin... kiitos vielä kuvausavusta, M! :) Eli annetaan kuvien puhua puolestaan:


Vappuna oli kaunis ilma ulkoiluttaa Sylviä...

...itseasiassa meinasi olla turhankin kuuma auringonpaisteessa. :)


Muokkasin mallia vähän, sillä halusin myös eteen kukkakuvion, joten vasemman etukappaleen alaosassa kasvaa hieman köynnöstä ja yksi kukka.

Alunperin ajattelin tehdä myös taskut ja neuloinkin yhden taskun valmiiksi, mutta siitä ei tullut tarpeeksi hyvä, joten taskuja ei sitten tullutkaan.

Takki on ihanan pitkä, mutta alla melkein pitäisi olla pitkähihainen, koska neule on vielä pesun jälkeenkin vähän karhea ihoa vasten. Mutta kuvissa kyllä alla on vain lyhythihainen paita, joten noinkin kyllä pystyn olemaan.

Malli: Sylvi by Mari Muinonen, Twist collective Winter 08
Koko: S (!!!) - tuli juuri sopiva minulle tällä koolla (tiheys ennen pesua 12 s ja 18 krs/10 cm, pesun jälkeen 11 s ja 16 krs/10 cm)
Lanka: Gjestal Cortina, väri 733 (tumma vadelmanpunainen), noin 25 kerää eli 1250 g (ja 1372,5 m)
Puikot: 8 mm

Ohjeesta poiketen laitoin eteen kuusi nappia, joista ylin (pienen laskuvirheen tuloksena...) on hupun puolella. Mutta toisaalta se olikin ihan hyvä ratkaisu, sillä nyt voin pitää kylmemmällä ilmalla kaikki napit kiinni...

... ja muuten pitää ylintä nappia auki.

Napit on ihan perusmalliset, mutta mielestäni ne sopivat hyvin takkiin.
Tykkään takista tosi paljon! Takakappaleen ja hupun köynnöksiä oli ihana neuloa ja seurata kuvion muodostumista - todella koukuttavaa! Saumojenkin ompelu onnistui tosi hyvin, vaikka sitä alunperin hieman "pelkäsinkin", koska saumat jäävät näkyviin oikealle puolelle.

Ennen pesua vähän jännitti, koska etukappaleet lörpsöttivät ja pituutta ei ollut ihan niin paljon kuin olin odottanut. Mutta pesu ja kuivatus auttoivat todella paljon ja takki kaunistui silmissä! Ja tottakai kukat viimeistelivät kaiken. Kokovalinta osui ihan nappiin, nyt takin alle mahtuu ohut villatakki, mutta t-paidankin kanssa voin pitää, eikä ole silloin liian iso. Kaikenkaikkiaan Sylvi oli todella onnistunut projekti ja varmasti tulen pitämään paljon tätä neuletta! :D

12 kommenttia:

Samma kirjoitti...

On se vaan kaunis! Oma on jumahtanut jostain syystä ihan täysin. No, kun ihailen sun Sylviä, niin tulee halu saada omakin valmiiksi.

kaisa kirjoitti...

Oi että on kaunis! Tuo kukka etukappaleen puolella on hieno!

Kristiina kirjoitti...

Samma: Kiitokset! Hyvä, jos mun tekele innostaa saamaan omasi valmiiksi. :)

Kaisa: Kiitos, tykkään itsekin etupuolen kukasta. :)

Inkeri kirjoitti...

Onpa upea takki. Kukkakuvio erottuu hienosti tuossa langassa.

Eila kirjoitti...

Upea siitä tuli, eipä voi muuta virkkaa!

Kristiina kirjoitti...

Inkeri ja Eila, kiitokset molemmille! :)

Anu / Ei kissa karvoistaan kirjoitti...

Voi kuinka kaunis!

Makepeace75 kirjoitti...

Todella kaunis Sylvi ja istuu sinulle upeasti! :o)

Näppi kirjoitti...

Upea ihana kaunis hurmaava mahtava.... Kuka neulos mulle????

Kristiina kirjoitti...

Anu, Makepeace ja Näppi: Kiitokset kauniit teillekin! :)

Hanni kirjoitti...

Onneksi sukkakuu on tulossa.. mutta varmasti on nyt myönnyttävä tämänkin neidin ja todettava, että Minä myös tarvitsen itsellen yhden SYLVIN! Kaunis takki sinulla, sitä pitää päällänsä erittäin mielellään ja hymy huulissa :) On nimittäin sen verta kaunista katseltavaakin =)

Kristiina kirjoitti...

Kiitokset sinullekin Hanni! :) Syksyn tulossa on jotain hyvääkin - voi taas alkaa käyttämään Sylviä. ;)