9.4.2009

Amelia

Vihdoinkin jotain valmista esiteltävää! Kyseessähän on siis Amelia, jota aloittelin tammikuun viimeisenä päivänä. Vartalo-osan neulominen oli mielenkiintoista, mutta hihojen neulominen tökki ihan urakalla, joten taisi olla kuukauden ihan koskematta koko neule sen vuoksi... Mutta toissaviikolla sitten repäisin ja otin puikot kauniisiin (?) käsiin ja sisulla tikuttelin hihat valmiiksi ja kun sain kaikki osat samalle pyörölle, tuli neulomiseenkin taas ihan eri fiilis.
Napeista en näköjään saanut otettua tarkempia kuvia, mutta ne ovat tuollaiset hopean väriset, ja niissä on hento kukkakuvio. Herkesin sitten nappikaupassa hempeilemään? ;)

Mallina Amelia on aivan loistava, vartalo-osan muotoilut hoituvat ribbineuloksen avulla, joten kavennuksia ja lisäyksiä ei tarvitse tehdä. Ja saumattomuus on aina ehdoton plussa! Voin suositella kyllä ohjetta, minulle ainakin tuli hyvin istuva ja kaunis neuletakki! :)

Raglanitkin onnistuivat tällä kertaa kauniisti ja muutenkin sain siistiä jälkeä aikaiseksi. Ehkäpä siihen vaikuttaa myös se, että ribissä neulotaan oikealla puolella oikeat kiertäen ja nurjalla nurjat kiertäen. Piti muuten opetella tätä varten tuo nurjan kiertäen neulominen, mutta helppoahan sekin loppupelissä oli. :)

Tässä siis vielä neuleen tiedot:
Malli: Amelia by Laura Chau (Knitty winter 08)
Koko: M - lisäsin tosin 5 cm pituutta sekä vartalo-osaan että hihoihin ja vyötäröribbiä tein useamman kerroksen, mitä ohjeessa oli, koska näin se miellytti omaa silmääni enemmän.
Lanka: Lana Grossa Cool Wool Big (tumma violetti 678), hieman yli 10 kerää eli noin 510 g.
Puikot: 4,5 mm 100 cm pitsi-Addit sekä hihojen neulomiseen 4,5 mm 120 cm bambu-Addit (tein siis hihat magic loopina).
Tykkään lopputuloksesta tosi paljon! :) Kuudes nappi ei olisi ollut ehkä pahitteeksi, mutta hyvä näin viidelläkin. Lanka on ihanan väristä ja pehmeää, mutta ainakin neuloessa se tuntui imevän itseensä kaiken irtoroskan (siis vaikkapa muista langoista irroneet karvat ja hiukset), eli olisko vähän sähköinen tai jotain? Toivottavasti käytössä ja pesussa tämä asia korjaantuu. Ainakin nyt on sellaiset fiilikset, että tästä tuli hyvä käyttöneule. :)

8 kommenttia:

Samma kirjoitti...

Todella kaunis!

Eila kirjoitti...

On se tosi kivannäköinen ja niin kauniin värinen! Minäkin lisäsin sihen tytön takkiin lisää pituutta vartaloon ja hihoihin ja tyttö halusi napit koko matkalle.
Eikös ollutkin sinänsä joutuisa neuloa ja ohje hyvin yksinkertainen.

Markka kirjoitti...

On muutes tosi kaunis neule. Hienoa, hienoa!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos kaunis kaikille! :) Minähän ihan häkellyn näistä kommenteista!

Eila: Joo, oli tosi nopea ja yksinkertainen neulottava eli suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan, jos yhtään malli miellyttää. :) Mun vartalomallilla napit koko matkalle tuskin olisi toiminut noin hyvin kuin tuo alhaalta auki jäävä, mutta muille voi se toimia hienosti.

Makepeace75 kirjoitti...

Todella kaunis ja ihanainen väri! :o)

Kristiina kirjoitti...

Kiitoksia Makepeace! :)

Näppi kirjoitti...

Nätti. Väri myös mahtava. Taitaa tulla mullakin pian violettikausi ko täälä netissä näkyy toinen toistaan ihanampia violettaja töitä.

Kristiina kirjoitti...

Kiitoksia Näppi! Onhan se violetti kaunis väri, joten mikä ettei? :)