9.6.2008

Lankaa...

Viikonloppu meni taas ja lauantaina pyörähdin Wolle Rödelissä. Ja tällä kertaa minulla oli ihan asiaakin. Tajusin nimittäin, että he vaihtavat heiltä ostettuja lankoja. Ja minultahan jäi yksi täysi kerä Mille Filiä Coahellasta, ja nyt mietin, että riittääkö lanka Anne Elliotiin. Lauantaina sitten lähdin vaihtamaan kerän oikean väriseksi, ja vaihto onnistui ilman mitään kommervenkkejä. :) Mutta en sitten saanut itseäni hillittyä, vaan ostin pari kerää sukkalankaa... ... ja puikoille pääsivät Uhoavan Gnun Katla -sukat. Ensimmäistä tikuttelin lauantai-iltana Järjen ja tunteiden sekä sunnuntai-iltana Pikkunaisien parissa. Tuo leffa-duo taas lähti mukaani Saturnista (suurin elektroniikkaliike täällä) iltojen tylsyyttä poistamaan. Hetken kyllä piti tuota Jane Austenia miettiä, että mikähän leffa on oikein kyseessä, kun ei heti auennut edes sanakirjan kanssa tuo nimi Sinn und Sinnlichkeit (aisti ja aistillisuus? ;) ), mutta enkunkielinen nimi sitten auttoi asiaan. Pikkunaisia sentään tunnistin kuvasta, kun olen sen elokuvateatterissa aikoinani nähnyt, mutta Betty und ihre Schwestern?? Eihän kukaan tytöistä ole edes Betty, vai liekö Beth sitten väännetty saksaksi siihen muotoon... pitäis varmaan katsoa saksaksi dubattuna, niin ehkä se selviäisi! ;) En edelleenkään kyennyt siihen, vaan katsoin leffat originaalikielellä. :)

Tässä vaiheessa nyt olen sukkien kanssa. Tykkään neuloa näitä sukkia, mallikerta on vain 4 kerroksen korkuinen, mutta mielestäni koukuttava! Tosin joka kerta, kun joutuu neulomaan 3 nurin yhteen, niin pelottaa, että saan katkaistua puikot... oliskohan metalliset paremmat? No, eipä ole vaihtoehtoja täällä, joten noilla mennään.

Tänä aamuna kävin läheisessä ruokakaupassa Kauflandissa. Siellä on aina säännöllisen epäsäännöllisesti tarjouseriä myynnissä ja nyt löysin sieltä lankaa! Nämä olivat vain 1 €/kerä, joten sisäinen Sulo astui kuviin ja koriin hyppäsi neljä kerää... Lanka on mielestäni jotakuinkin seiskaveikan paksuista (50 g = 90 m), 70 % villaa ja 30 % akryyliä. Se, mikä mielestäni on aika outoa, niin vyötteen suosituspuikkokoko on 5-6 mm ja niillä pitäisi tulla tiheyttä 24 s ja 32 krs/10 cm?? Seiskaveikan tiheys näkyy Novitan sivuilta luntattuna olevan nelosen puikoilla 18 s ja 26 krs. Ehkä kuitenkin testaan vähän ohuempia puikkoja, kun alan noita keriä työstämään. No, värit sentään on kivat, ja jos vaikka noistakin sukkia jonain päivänä neuloisin... ja kun halvalla sai! ;) Sitä en sitten tiedä, miten laadukasta tuo lanka mahtaa olla... Nyt taas takaisin neuleiden pariin!

Ei kommentteja: