19.12.2007

Panta ja vaihtoasiaa


Eilen illalla sain valmiiksi äidilleni pannan palmikkolapasten kaveriksi. Palmikkoneuleen mallin otin Novitan syksy 2007 extran lapasten ohjeesta ja lisäsin reunoihin 3 silmukkaa helmineuletta. Lankana seiskaveikka ja puikkoina kaksi 3,5 mm bambusukkapuikkoa. Ihan kiva tästä tuli, toivottavasti äiti tykkää. Kuvassa näkyy myös ainoa "joulukoristeeni", valosarja maljakossa... no okei, on mulla myös kynttilöitä, mutta ei niitä lasketa. ;)
Tänään sain myös tietoa vaihtoyliopistostani, kun he varmistivat, mistä asuntolasta saan huoneen vaihtoajaksi. Kivaa, nyt tiedän sitten missä asun ensi kevään! :) Tietysti voi olla hieman, sanoisinko, haastavaa taas tottua soluasumiseen reilun kymmenen vuoden jälkeen - kuitenkin tietyllä tavalla tarvitsen oman tilani. Mutta eihän se ole kuin vain viisi kuukautta... ja toivottavasti näin asumalla opin kieltäkin paremmin. Ainakin toivon, että kaikki asuinkaverini (joita tulee todnäk olemaan 7-10 henkilöä) eivät olisi vaihtareita, vaan joukossa olisi myös saksalaisia, joiden kanssa voisin treenata puhumista. Kevään kurssisuunnitelmani menivät myös uusiksi, koska ensi keväänä opetetaan eri kursseja kuin viime keväänä. No, pääsenpähän taas suunnittelemaan, mitä haluan opiskella. Siinä mielessä minulla on hyvä tilanne, että olen jo kaikki vaadittavat kurssit suoritettuna tutkintooni, joten voin aika vapain käsin lukea mitä haluan, koska en tarvitse korvata jotain tiettyjä kursseja Saksassa suoritetuilla kursseilla. Luultavasti päätän vasta Saksassa lopullisesti, mille kursseille osallistun. Saksan kielikursseja voi ottaa maksimissaan kolme, ja kovasti yritän saada sen määrän otettua niitä ja sitten lisäksi joitain muita kursseja.
Tänään kaupungilla pyörähtäessäni sain kuulla, että haluamiani puikkoja ei ollutkaan vielä edes tilattu, vaikka silloin kun kävin kysymässä niitä vajaa kuukausi sitten lupasivat puikot jouluksi. :( Jos olisin tämän tiennyt, olisin kyllä tilannut puikot jostain muualta. Haluaisin niin kovasti saada neuleen valmiiksi ennen vaihtoon lähtöä, mutta eipä taida onnistua, kun edes niitä puikkoja saa... Hyviä vinkkejä, mistä saisi suht edullisesti/nopeasti Addin pyöröpuikkoja?? Addit haluan siksi, koska en pidä niistä tavismalleista, joita saa marketeista, koska niissä se "letku" on niin tajuttoman kippuralla koko ajan (enkä ainakaan ole keksinyt, miten sen saisin suoristettua, lämmin/kuuma vesi ja suoristelu ei ainakaan auta yhtään) ja se tympii ihan kympillä neuloessa. Täytynee lähteä surffauskierrokselle nettiin etsimään...

Ei kommentteja: