19.7.2009

Ihanuuksia ja kokeilua

Maanantaina sain tilaamani paketin Ilulta, joka sisälti kaksi vyyhtiä ihanuuksia!

Vasemmalla on kotimaista ohutta sukkalankaa värissä Marian anna sydän ja oikealla norjalaista perusvillalankaa värissä Hilja G. Joko sanoin, että molemmat ovat aivan ihania? Värit ovat luonnossa syvemmät kuin kuvassa, norjalaisen värit hehkuvat ruskan sävyissä ja sukkalangassa löytyy erilaisia violetin, lilan ja harmaan sävyjä. Tunnultaan sukkalanka on rouheaa, muttei kuitenkaan liian karkeaa ja norjalainen pehmeämpää kuin odotin. :) Tykkään!! Näille pitää etsiä myös ihanat ohjeet!


Eilisellä ruokaostosreissulla Prismaan päätin ennakkoluulottomasti (?) testata myös Novitan uusia lankoja, Puroa ja Tempoa.

Puro lähtikin jo eilen puikoille raitahuivin muodossa, mutta nyt mietin puranko vai en... Ostin siis kahta eri väriä, Kanervikkoa ja Jäätynyttä karpaloa, ja nyt mietin, häiritseekö minua värien samankaltaisuus, siis se, että värit ovat koko ajan samankaltaisia molemmilla kerillä. Siis näin:
Ensin vihreän ja ruskean sävyjä, sitten violetin ja fuksian sävyjä, viimeisimpänä sinistä ja limeä. Pitäisikö purkaa vai jatkaa tällä tyylillä? En oikein tiedä mitä tekisin tuon kanssa... Jos puran, niin sitten pitäisi keriä toiselta kerältä lankaa pois alusta, että värit menisi sekaisin (ja sitten ympätä johonkin kohtaan huivia se poiskeritty osuus...). Tai sitten laiskana jatkan ja katson mitä tuleman pitää. En ole vielä päättänyt sitäkään, pidänkö huivin itse, vai pistänkö jemmaan, jos joku sattuisi huolimaan tuon. Langasta en hirveästi vielä osaa sanoa mitään, pehmeää se on ja ihan ok neuloa, mutta en tiedä sitten miten käyttäytyy käytössä, nyppyyntyykö tms. Mutta joka tapauksessa, mukavaa ja aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa!

9 kommenttia:

Taija K kirjoitti...

Auttaisko, jos aloittaisit toisen kerän toisestä päästä? Meniskö värit silloin paremmin sekaisin? Hyvältä tuo näyttää nytkin, mutta jos se sinun silmääsi häiritsee, eihän siinä sitten muu auta kuin purkaminen ;o)

Kristiina kirjoitti...

Taija K: tutkailin noita keriä ja näköjään värit menee sellaisissa sykleissä, että kerien alussa ja lopussa on käytännössä samaa väriä (siis kerässä on esim. vihreää-fuksiaa/lilaa-limeä-fuksiaa/lilaa-vihreää) Eli kerän sisältä neulomisesta ei olisi juurikaan apua... Mutta kiitos avusta kuitenkin! :) En ole vielä päättänyt puranko vai en, jätin huivin jäähylle ja neulon muuta välillä - tuumaustauko. ;)

Näppi kirjoitti...

Ihania lankoja oot taas löytäny. Mä olin urhea enkä ostanu ainoataan kerrää ku viimeks kävin prismassa. Katoin vaan. Samaten euromarketissa käyessäni sielä oli paljon lankoja alessa, mut mä vaan katoin ai toi on 2€ kerä, no olokoon. Pitäsköhän huolestua?! ;) No jäi kyllä kaivelemaan sen verran että ku käyn koululaisten kans ostoksilla loppuviikosta, täytynee katastaa uuestaan ne tarjouslangat.

Kivan värinen kaulahuivi tulossa purosta. Mä en purkais, vaikka värit nyt menneeki noin lähekkäin. Vaihtelua tullee kumminki. Jään oottamaan jatkoa...

Riikka kirjoitti...

Heippa,
Etsin Lion brand wool ease lankaa eksyin blogiisi. Mistä olet oman lankasi ostanut?

Kristiina kirjoitti...

Näppi: Kyllä minäkin muutaman kerran kävin vain katselemassa ennen kuin ostin... :) Hmmm - pitäisköhän käydä keikka Euromarketilla??! Parempi kyllä olis, kun en nyt ostais yhtään lisää lankaa. On nimittäin sen verran kertynyt, että voisin välillä neuloakin noita pois... ;) Ja kiitoksia huivikommentista, voipi olla, etten jaksa purkaa vaan jatkan noilla eväillä.

Riikka: Ostin langan Secretwoolista ja kävinkin laittamassa pidemmän kommentin blogiisi. :)

Riikka kirjoitti...

Osaisitko vielä neuvoa, mikä olisi vastaava lanka? Joka ei nyppyyntyisi? Löytyisikö ihan city marketista mitään?
Oon niin vähän neulonut etten tiedä mistään mitään, kuten huomaat =). En ole edes lankahyllyjä kaupoissa katsellut vuosiin!

Kristiina kirjoitti...

Riikka: Pahoittelut, että vastaaminen kesti. En ole hirveästi Novitan langoista neulonut, joten en tiedä mikä olisi vastaava lanka heidän valikoimissaan. Uusi Tempo voisi olla tiheydeltään vähän sinne päin, mutta ei mene kuitenkaan ihan yksiin Wool-Easen kanssa. Ja voi olla, että sekin nyppyyntyy... Itse valitsisin jotain muuta lankaa ainakin isompaan neuleeseen.

Näppi kirjoitti...

Mukavaa alakavaa syyskuuta!

Kristiina kirjoitti...

Mukavaa syyskuuta sinullekin Näppi! :)