6.9.2009

Täällä ollaan...

... vaikkei blogi olekaan taas päivittynyt pitkään aikaan. Ei vain ole ollut yhtään bloggausfiilis jostain syystä. Puikot ovat kuitenkin heiluneet, välillä enemmän, välillä vähemmän. Raitahuivikin valmistui elokuun alkupuolella. En purkanut alkua, vaan jatkoin neulomista, vaikka mietinkin, millainen huivista mahtaa tulla.
Kuvassa näkyy myös "uusi" ja tarpeellinen vaaka (ei kyllä taida voida enää uudeksi sanoa, koska pari kuukautta sitten sain tuon viimeinkin hankittua...).

Ohje: Noro Striped Scarf by Jared Flood
Lanka: Novita Puro 204 g (yhteensä neljä kerää), Jäätynyt karpalo (806) ja Kanervikko (801) molempia värejä kaksi kerää
Puikot: 6 mm
Koko: noin 16 x 180 cm
Muuta: Ohjeesta poiketen neuloin huivin 45 silmukalla, koska halusin vähän leveämmän huivin. Puroa oli nopea neuloa paksuilla puikoilla, neulepinta on pehmeää, mutta en tiedä miten kestää käytössä. Nopea ja "aivoton" projekti, sopi loistavasti telkkarineulontaan! :) Solmuja ei noihin keriin sattunut yhtään.
Toisten kerien kohdalla värit eivät menneet onneksi ihan tasatahtia (mikä oli ongelmana ensimmäisten kerien aikana), joten raitoihin onneksi tuli vähän enemmän eloa.

Huivilla on tarpeeksi pituutta, jotta sen saa myös useamman kerran kaulan ympärille.

Olen neulonut myös yhden tiskirätin Dropsin Parisista, mutta siitä en ole muistanut ottaa kuvaa. Mallina oli Chinese Waves Dishcloth ja lankaa meni 48 g. Puikkoina oli ehkä 4 mm, en ole ihan varma, kun en ole laittanut sitä mihinkään ylös. Jonkin aikaa olen tuota tiskirättiä nyt testaillut ja pessyt, muuten on hyvä, mutta kuivuu hitaasti. Esimerkiksi eilen tiskasin ja sen jälkeen pyyhin tasoja rätillä ja vieläkin rätti on kostea.
Poikkesin myös Titityyllä joku aika sitten ja sieltä lähti vähän lankaa mukaan:

Allinoa ajattelin joskus testata tiskirättiin, oli niin pirteä väri, että piti ottaa mukaan. :) Fleece Artistin Trail Socksin (väri Pumpkin) hehkuva oranssi taas huuteli hyllystä ja muistutteli alkavasta Sukkasadosta. Aika huonosti on vaan oma sadonkorjuuni alkanut, en ole vielä silmukkaakaan luonut sen tiimoilta... :( Tänä vuonna kerään satoa Heinäladossa.

Oikein mukavaa alkanutta syksyä kaikille ja sukkasatoilijoille runsasta satoa! :)

11 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Iiiihanat värit noissa alakuvan langoissa - niin minua!

Kristiina kirjoitti...

Kyllä mullekin noi värit (ja langat) juttelee aika kovasti! :D

rebekka42 kirjoitti...

On se vain niin kaunis että :)

Kristiina kirjoitti...

Kiitos rebekka42! :)

Näppi kirjoitti...

Mukava kuulla sustaki jottain. Ihan kivahan tuosta kaulahuivista tuli mun mielestä.
Huokaus miten ihania lankoja oot ostanu...

Kristiina kirjoitti...

Näppi: Kiitos, kyllähän tuo huivi on ihan kiva, mutta kun ei vielä (onneksi!) ole ollut niin kylmää, että tuota voisi testailla, niin en oikein osaa kommentoida mitä mieltä lopullisesti olen. :) Ja langat on aina kivoja... ;)

Vilma kirjoitti...

Ihania lankoja upeissa väreissä! Ja huivi on myös kaunis. Kyllä ne ilmat tästä kylmenee, niin että varmasti sillekin löytyy käyttöä. :)

Kristiina kirjoitti...

Kiitos Vilma! :) Syksyn ja talven tuloa ei tosiaankaan voi välttää, mutta onneksi sitten on hyvä syy käyttää myös neulottuja asusteita. :D

Unknown kirjoitti...

Olen pitkään ihaillut kaukaa Novita puro lankoja, mutta aina ovat jääneet. Hintansa, inspiraation puutteen tai jonkin muun "tekosyyn" vireellä. Vaan ei enään nyt on pakko ostaa puro lankaa vain yksinkertaisesti siksi, että nuo värit ovat niin ihanat! Osaisikohan kukaan kertoa mistä saisi ihanaa sateenkaarilankaa? Miinusta tuntuu, että novita ei enään tee sitä. Joten, onkohan muita lankamerkkejä joilta sitä voisi saada (vahvuus 4)?

Kristiina kirjoitti...

Hei Varsuli! Ainakin Sandnesilta ja Dropsilta löytyy liukuvärjättyjä lankoja, tosin ne taitaa olla ohuempia kuin Puro ja Noroja tietysti löytyy eri paksuisena, mutta ne on sitten aika paljon arvokkaampia kuin Puro. Toivottavasti tästä oli jotain apua... valitettavasti en osaa auttaa enempää. :(

Anastasia kirjoitti...

Tosi ihana kaulaliina! Mahtavat värit! :)