3.3.2009

Kevätmyssy

Vaikka ei nyt olekaan mitenkään keväinen ilma (lunta tulee taas vaihteeksi), niin sunnuntaina sain valmiiksi kevätmyssyn. Keväinen myssy on pirteän värin ja sivussa olevan kuvion ilmastointia luovan efektin vuoksi. Alunperin tikuttelin tämän jo tammikuussa, mutta eka versio oli liian pieni. Purin alkuperäisestä kavennukset ja neuloin lisää sileää ennen kavennuksia, ja nyt tuli sopiva. Tämän parempaa kuvaa ei valitettavasti nyt ole, oli taas ihan tuskaista yrittää saada omasta päästään edes jotenkin siedettävää kuvaa...

Ohje: Beanbole Beanie by Rachel Weaver (Ravelry-linkki)

Lanka: Wolle Rödel Universal (100 % merinovilla), noin 55 g

Puikot: 3,5 mm (resorissa) ja 4 mm pitkät bambu-Addipyöröt magic loopina

Myssy pitäisi vielä höyryttää tai pestä, sillä neule on vähän epätasaista. Tämä johtuu siitä, että ihan alunperin langasta piti tulla Lina-pipo, mutta puikot ja lanka eivät suostuneet yhteistyöhön, ja pipo sai purkutuomion. Ja en tietenkään jaksanut kastella lankaa purkamisen jälkeen... laiska mikä laiska.

Perjantaina puikoille pääsi myös neuletakki, vaikka en olekaan varma, riittääkö lanka. Vissiin pitää neuloa mahdollisimman nopeasti, ettei lanka lopu kesken? ;) Pitkällisen huokailun ja harkinnan tuloksena torstai-iltana ostin minäkin Sylvin ohjeen ja Tapiolta odottelen saapuvaksi lankoja, jotta pääsisin neulomaan... Pisaran ohje täytyy myöskin hommata, mutta pakko ensin neuloa jotain valmiiksi, ennen kuin saan siihen sortua. Langatkin olisi valmiina tuohon ihanuuteen, tosin metrimääräisesti vain 40 m enemmän kuin ohjeessa... eli hieman jännittää, riittääkö. Taitaa mulla olla keskeneräisiä enemmän kuin laki sallii, mutta silti suunnittelen vain uusien aloittamista... pahanlaatuinen startitis vaivaa! :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Voittolehti" saapui. Ihan pikaisesti sen jo selasinkin. Postauksen lehdestä ehdin tehdä varmaan vasta loppuviikolla.
Kiitos vielä tätä kautta lehdestä.

Kivan pirtsakka kevätmyssy. Kohta niitä taas tarvii, kevät tulee aina huomaamatta.:)

Kristiina kirjoitti...

Ole hyvä vaan, toivottavasti se tarjoaa iloa ja inspiraatioita! :) Ja kiitos myssykehusta. Niinhän se on, että kevät usein yllättää.