5.3.2009

Katsaus

Sylviin tuli langat tiistaina, mallitilkku on neulottu ja pesty sekä hihat aloitettu. Langaksi valitsin Gjestalin Cortinan (100 % villaa) ja tykkään kyllä kovasti sekä väristä että langasta. Eikä mallitilkkukaan huopunut, vaikka pesin sen 30 asteen villapesussa koneessa linkouksen kanssa. :) Vyötteen mukaan pitäisi pestä käsin. Itseasiassa pesussa tuntuu pehmentyvän langan tuntuma. Neuloessa lanka on aavituksen turhan karheaa (tuntuu sormissa) minun makuuni ja jonkin verran tulee vastaan samanlaista roskaa kuin vironvilloissa. Tiheyden sain melkein täsmäämään, pesun jälkeen 11s ja 16 krs = 10 cm. Mallineuleen venyvyyden ja tuon silmukkatiheyden 1 silmukan eron takia päädyin tekemään koon S. Hartioiltani kuitenkin olen melko kapea, joten uskon, että koko olisi passeli. Ja tuskin mitään älyttömän paksua paitaa tulen kuitenkaan pitämään takin alla. Kuvassa Sylvin hihat ovat vasemmassa yläkulmassa. Ja väri ei taaskaan ole ihan oikea - miten punaiset värit on aivan mahdotonta saada toistumaan oikein?? Oikeasti on tummempi ja syvempi fuksianpunainen.Laitoin kuvaan mukaan myös muut aktiivisimmat keskeneräiset. Alhaalla on Amelia, josta vartalo-osa on valmis kainaloihin asti ja hihat aloitettuna. Petroolin värinen hässäkkä on alpakkaisen neuletakin takakappale, josta puuttuu noin 10 cm (ja tietysti kaikki muut osat...). Ja oikealla ylhäällä yksinäinen sukka, joka odottelee päättelyä kyökkipistoilla sekä kaveria itselleen. Niin joo, ja onhan mulla myös sitten äidin liivi ja säärystimet kesken. Ja yksi raidallinen huivi. Vieläköhän on jotain muuta? Ai niin, ja sitten on vielä Firestarter -sukkien alku... Mutta siis aika isoja projekteja on suurin osa tällä hetkellä keskeneräisistä. Vissiin pitäisi vain ahkerasti neuloa, jotta saisi jotain myös valmiiksi!

Mutta nyt lähden laittamaan ruokaa, jälkkäriksi on sitten eilen leipomiani mokkapaloja teen kera. Äsken leivoin myös taas sämpylöitä, joten sellaistakin "käsityötä" on tullut harrastettua. Mukavaa päivänjatkoa kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muutama keskeneräinen... :)
Mulla ei oo tällä hetkellä kesken ku oikeastaan yhet lapaset. Alottamani samos-pusero pysyy jäähyllä niin kauan kunhan saan hommattua "kunnolliset puikot". Ois kyllä hinkua alotella vaikka ja mitä, mutta taitaa suurin osa mennä kuitenki purkuun sitten, niin pitää harkita tarkkaan mitä alottaa. On liikaa ihania malleja. IK ei helpota ainakaan mallin valintaa ;) huokaa*.

Kristiina kirjoitti...

Ihania malleja on tosiaan vaikka ja kuinka... siksi noita keskeneräisiäkin on noin paljon kertynyt! ;)