26.1.2009

Viimeistelykeijua odotellessa

Viikonloppu taas vierähti äidin luona vieraillessa. Lauantaina katselimme yhdessä malleja hänen liiviään varten ja päästiinkin yksimielisyyteen mallista sekä langasta. Tänään kauppareissulla sitten ostin sitä varten mustaa Novita Woolia. Kuvaa ei ole, koska oletan, että osaatte kuvitella kasan mustia lankakeriä... :)

Äsken ajattelin vihdoinkin viimeistellä Rinsessa-kaulurin, mutta kas, siihen suunnittelemani napit olivatkin liian isot... eihän sitä nyt siinä vaiheessa, kun napinläpiä neuloo, voi testata napeilla, sopivatko.... Siis pitäis saada joskus ostettua sitten napit kauluriin. Josko vaikka sitten ensi talveksi saisin ne hommattua?!

Toinen viimeistelyä vailla oleva projekti on alla olevassa kuvassa: Siis Luna Moth -huivi, pääteltynä kyllä, mutta en vielä katkaissut lankaa. Mietin, puranko päättelyn ja yritän neuloa jäljellä olevalla langalla vielä yhden mallikerran, jotta saisin huivista isomman. Tällä hetkellä huivi on himppasen verran kittana kaulahuiviksikin... vai auttaisikohan pelkkä pingotus? Hyvin todennäköistä on, ettei lanka riitä, mutta toisaalta isompi huivi olisi kivempi. Hmmm. Jos saisi edes vähän yli puolet tarvittavasta mallikerrasta neulottua, niin tulisikohan reunasta edes jotenkin siedettävä?
Tosi vaikea arvioida tuota langan riittävyyttä, kun en tiedä, onko aina kaikki väriosiot samanpituisia... kerän sisällä on kyllä vielä tummaa, että periaatteessa saattaisi aika pitkälle riittääkin. No, mietiskelen vielä mitä teen tuon kanssa.
Nytpä taidan linnoittautua sohvalle ja ottaa neulomukset esille. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Darja kirjoitti...

Onpa jännät värit!

Kristiina kirjoitti...

Värit on mun mielestä kauniimmat luonnossa, ylemmässä kuvassa lähempänä totuutta. Mutta jännät tosiaan, oli hauska seurata neuloessa, mitä tulee seuraavaksi ja millaista jälkeä syntyy. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Egyptin tiedoista. Saas nähdä minnekä sitten suunnataan kun se aika koittaa (on vaan niin piiiitkä aika syyslomaan).
Hieno huivi ja kivat värit. Itselläni on vielä tuo Luna tekemättä, aikeissa on ollut jo pitkään, joskus sitten!

Kristiina kirjoitti...

Kiva vaan, jos oli jotain apua tiedoista! :) Ja kiitoksia kehuista, otan parempia kuvia kunhan päätän neulonko lisää vai en ja pingotan huivin. Malli oli muuten tosi koukuttava neuloa, helppo, mutta silti piti mielenkiinnon yllä.