14.7.2008

Sohvatyynyjä

Eilen innostuin ompelemaan sohvatyynyihin uusia päällisiä ja siinäpä kivasti sunnuntai vierähtikin. Suunnitteluun ja kankaiden leikkaamiseen taisi mennä vähintään yhtä kauan aikaa kuin itse ompelemiseen... Leikkaamisessa hyvänä apuna oli nelisen vuotta sitten tilkkuiluhuumassa ostamani leikkuualusta, viivotin ja leikkuri. Tulipahan käytettyä niitäkin pitkästä aikaa. :) Ompelin yhteensä kuuteen tyynyyn päälliset, on aina kaksi samanlaista kutakin kolmea mallia. Noihin pitkulaisiin lieriöihin ompelin vetoketjut, mutta neliön ja suorakaiteen mallisiin tyynyihin en jaksanut kikkailla mitään, vaan ompelin yhden sauman kiinni, kun tyyny oli jo sisällä. Niissä myös toinen puoli tyynystä on yksiväristä violettia kangasta, toinen tuota kuviollista. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, tyynyt käyvät kivasti sängynpeiton, verhojen sekä sohvan väriin ja samalla tuo vähän pirteyttä nuo vaaleat ja vihreät osiot. :) Kyllä nyt kelpaa neuloskella ja katsella vaikkapa elokuvia tuossa sohvalla! Kuviokangasta jäi vähän jäljelle, ja vähän suunnittelin, että olisin ostanut lisää yksiväristä kangasta ja ommellut myös isoon "lattiatyynyyni" uuden päällisen... olisi sitten sekin samaa sarjaa.

Tässäpä vielä pieni pilkahdus mappihyllyni todelliseen käyttötarkoitukseen ;)
Sohvalta voi katsella noita lankakeriä ja miettiä, minkä seuraavaksi ottaisi työn alle. Ja neulekirjat ja uusimmat neulelehdet löytyvät myös hyllystä. Lauantai-iltana sorruin netissä surffailessani, ja nyt on Ilulta tulossa ihanaa huivilankaa! :) Monta kertaa olen hänen värjäyksiään ihastellut, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa tilasin ja innolla odottelen, minä päivänä postiluukku kolahtaa.

Nyt on minulla vain päällä sellainen aloittamisen vaikeus, en tiedä mistä päästä alkaisin kaikkia ihania ohjeita toteuttamaan... Ja kun niitä keskeneräisiäkin olisi, mutta ne ei vain jostain syystä nyt innosta ollenkaan. Taidanpa lähteä taas tutkailemaan Ravelryn ihmemaata ja muita ohjeita, jos jotain uutta saisin puikoille! Mukavaa viikonalkua!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uutehen kotihin! Pitäisköhän meidän järjestää tuparit?;)
Ensi viikolla nähdään sitten synttärijuhlissa! -a

Kristiina kirjoitti...

Kiitos! Nyt alkaakin jo kaikki tavarat olla järjestyksessä, joten tupareita vois alkaa miettiä! :) Nähdään viikon päästä!